iltasyazilim
FD Üye
Çiçek Ekmek Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
*2,5 su bardağı un
*Yarım paket yaş maya (veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı süt
*23 kaşık sıvı yağ
*34 su bardağı su (yaklaşık)
Üzerine sürmek için;
*Yumurta sarısı (ben kullanmadım, sulandırılmış un sürdüm)
*Susam
*Çörek otu
Çiçek Ekmek Yapılışı Tarifi Yapılışı Ilık süt ve su karışımına şekeri ve mayayı ekleyip bekletiyoruz*Kabarınca karışıma (Unun bir bardağını ayıralım ) un, tuz ve sıvı yağ ekleyip yoğurmaya başlıyoruz*Kalan unu yavaş yavaş ilave ediyoruz*Oldukça yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz*Üzerini örtüp, biriki saat mayalanmaya *bırakıyoruz*Sonra eşit ölçüde bezelere ayırarak tepsiye çiçek deseninde diziyoruz*Yumurtasını sürüp susam ve çörek otunu serpiyoruz*Tekrar tepside mayalanması için yarım saat daha bekletiyoruz*200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz*İçinin tam pişmesi için kızardıktan sonra dereceyi düşürüp bir süre daha fırında tutuyoruz*Fırından çıkınca altının nemlenmemesi için fırın ızgara teli üzerine alıyoruz*Afiyet olsun
*2,5 su bardağı un
*Yarım paket yaş maya (veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı süt
*23 kaşık sıvı yağ
*34 su bardağı su (yaklaşık)
Üzerine sürmek için;
*Yumurta sarısı (ben kullanmadım, sulandırılmış un sürdüm)
*Susam
*Çörek otu
Çiçek Ekmek Yapılışı Tarifi Yapılışı Ilık süt ve su karışımına şekeri ve mayayı ekleyip bekletiyoruz*Kabarınca karışıma (Unun bir bardağını ayıralım ) un, tuz ve sıvı yağ ekleyip yoğurmaya başlıyoruz*Kalan unu yavaş yavaş ilave ediyoruz*Oldukça yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz*Üzerini örtüp, biriki saat mayalanmaya *bırakıyoruz*Sonra eşit ölçüde bezelere ayırarak tepsiye çiçek deseninde diziyoruz*Yumurtasını sürüp susam ve çörek otunu serpiyoruz*Tekrar tepside mayalanması için yarım saat daha bekletiyoruz*200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz*İçinin tam pişmesi için kızardıktan sonra dereceyi düşürüp bir süre daha fırında tutuyoruz*Fırından çıkınca altının nemlenmemesi için fırın ızgara teli üzerine alıyoruz*Afiyet olsun