iltasyazilim
FD Üye
Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*2, 5 su bardağı un
*yarım paket yaş maya ( yada 1 tatlı kaşığı kuru maya)
*1 yemek kaşığı toz şekeri
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı süt
*23 kaşık sıvı yağ
*34 su bardağı su
Üzeri için;
*yumurta sarısı
*susam
*çörek otu
*iç çekirdek
Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri kabın içerisinde karıştırıp ele yapışmayacak ama yumuşacık bir hamur elde ediyoruz Un az gelirse ilave edebiliriz Üzerini örtüp bir iki saat mayalanana kadar bekletelim Daha sonra eşit olacak şekilde 6 bezeye ayıralım Yuvarlak bir tepsiye (ya da kek kalıbı da olabilir) resimde olduğu gibi dizelim Üzerine yumurta sarısını sürelim Üzerine isteğe göre susam, çörek otu vs serpelim Tekrar tepside yarım saat mayaya gelmesini bekledikten sonra fırına veriyoruz 180 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim İçinin tam pişmesi için kızardıktan sonra dereceyi düşüp bir süre daha fırında tutalım Fırından çıkınca altının nemlenmemesi için fırın ızgara teli üzerine alalım
Afiyet olsun
*2, 5 su bardağı un
*yarım paket yaş maya ( yada 1 tatlı kaşığı kuru maya)
*1 yemek kaşığı toz şekeri
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı süt
*23 kaşık sıvı yağ
*34 su bardağı su
Üzeri için;
*yumurta sarısı
*susam
*çörek otu
*iç çekirdek
Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri kabın içerisinde karıştırıp ele yapışmayacak ama yumuşacık bir hamur elde ediyoruz Un az gelirse ilave edebiliriz Üzerini örtüp bir iki saat mayalanana kadar bekletelim Daha sonra eşit olacak şekilde 6 bezeye ayıralım Yuvarlak bir tepsiye (ya da kek kalıbı da olabilir) resimde olduğu gibi dizelim Üzerine yumurta sarısını sürelim Üzerine isteğe göre susam, çörek otu vs serpelim Tekrar tepside yarım saat mayaya gelmesini bekledikten sonra fırına veriyoruz 180 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim İçinin tam pişmesi için kızardıktan sonra dereceyi düşüp bir süre daha fırında tutalım Fırından çıkınca altının nemlenmemesi için fırın ızgara teli üzerine alalım
Afiyet olsun