iltasyazilim
FD Üye
Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı mısırözü yağı
*Yarım su bardağı ılık su
*1 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tam yaş maya
*2 su bardağı tam buğday unu
*3 su bardağı un
Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı Şeker, su ve mayayı eritin Karıştırma kabına sütü, yağı ve mayalı suyu alıp karıştırın (mayalı su biraz köpük köpük kabarmış olsun) Daha sonra yoğurma kabına unu eleyin Yavaşça sütlü karışıma ekleyip yoğurun, tuzu da ekleyin Unutmadan hamurunuz yumuşak olacak yani biraz cıvık, en son zeytinyağı gezdirip elinizi hamurdan kurtarın, her yerine değmesini sağlayın ve yarım saat mayalandırın Daha sonra fotoğraftaki gibi bezeler yapıp kalıba alın ve önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişirin, arzu ederseniz yüzüne yulaf ekleyebilirsiniz Afiyet olsun
Not: tam buğday unu istemiyorsanız tamamını beyaz un olarak uygulayabilirsiniz
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı mısırözü yağı
*Yarım su bardağı ılık su
*1 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tam yaş maya
*2 su bardağı tam buğday unu
*3 su bardağı un
Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı Şeker, su ve mayayı eritin Karıştırma kabına sütü, yağı ve mayalı suyu alıp karıştırın (mayalı su biraz köpük köpük kabarmış olsun) Daha sonra yoğurma kabına unu eleyin Yavaşça sütlü karışıma ekleyip yoğurun, tuzu da ekleyin Unutmadan hamurunuz yumuşak olacak yani biraz cıvık, en son zeytinyağı gezdirip elinizi hamurdan kurtarın, her yerine değmesini sağlayın ve yarım saat mayalandırın Daha sonra fotoğraftaki gibi bezeler yapıp kalıba alın ve önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişirin, arzu ederseniz yüzüne yulaf ekleyebilirsiniz Afiyet olsun
Not: tam buğday unu istemiyorsanız tamamını beyaz un olarak uygulayabilirsiniz