iltasyazilim
FD Üye
Çiçek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr oda ısısında margarin
*1 adet yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 5 su bardağı pudra şekeri
*1 5 su bardağı mısır nişastası
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Pembe gıda boyası
*55 5 su bardağı un
Üzeri için;
*Bonibon
Çiçek Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar çaylarınızın yanına çocuklarınıza harika bi lezzet hem şekli hem görüntüsü muhteşem bi kurabiye umarım beğenirsiniz
Margarin ,sıvı yağ, yumurta, vanilya ,kabartma tozu, pudra şekeri ve nişasta bir kapta karıştırılır ve yoğurulur Daha sonra un azar azar eklenip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurulur hamur ikiye ayrılır, bir yarısına çok az pembe gıda boyası eklenip tekrar yoğurulur hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp üzerine çok az bastırılır Ortasına bonibon yerleştirilir kenarlardan önce 4 e dilimler atılır daha sonra tekrar aralara çizikler atılıp 8 parçaya kesilir birbirinden ayırmadan dikkatli kesmelisiniz her bir dilime kürdanla yavaşça basıp iz yapılır ve uclarını elinizle büzüp tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirip üstü beyazken çıkarılır, soğuduktan sonra servise hazırlanır afiyet olsun
?Bu ölçülerden ben 40 adet çıkardım siz daha küçük yapıp daha fazla sayı elde edebilirsiniz
*250 gr oda ısısında margarin
*1 adet yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 5 su bardağı pudra şekeri
*1 5 su bardağı mısır nişastası
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Pembe gıda boyası
*55 5 su bardağı un
Üzeri için;
*Bonibon
Çiçek Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar çaylarınızın yanına çocuklarınıza harika bi lezzet hem şekli hem görüntüsü muhteşem bi kurabiye umarım beğenirsiniz
Margarin ,sıvı yağ, yumurta, vanilya ,kabartma tozu, pudra şekeri ve nişasta bir kapta karıştırılır ve yoğurulur Daha sonra un azar azar eklenip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurulur hamur ikiye ayrılır, bir yarısına çok az pembe gıda boyası eklenip tekrar yoğurulur hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp üzerine çok az bastırılır Ortasına bonibon yerleştirilir kenarlardan önce 4 e dilimler atılır daha sonra tekrar aralara çizikler atılıp 8 parçaya kesilir birbirinden ayırmadan dikkatli kesmelisiniz her bir dilime kürdanla yavaşça basıp iz yapılır ve uclarını elinizle büzüp tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirip üstü beyazken çıkarılır, soğuduktan sonra servise hazırlanır afiyet olsun
?Bu ölçülerden ben 40 adet çıkardım siz daha küçük yapıp daha fazla sayı elde edebilirsiniz