iltasyazilim
FD Üye
Çiçek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı* ılık su
*2 su bardağı* ılık süt
*1 su bardağı iki parmak eksik sıvı yağ
*1 yemek kaşığı dolusu kuru maya( veya bir paket yaş maya)
*1 yumurta sarısı(üzeri için)
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un ( yaklaşık 78 su bardağı)
*İç harç peynir
Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı Maya ve şekeri ılık suda eriterek kabarmasını sağlıyoruz Ardından bütün sıvı malzemeleri geniş bir kaba alıp elimizle karıştırıyoruz yavaş yavaş un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamur ne kadar yumuşak olursa poğaçanız o kadar kabarık olur O yüzden elinize yapışırken un eklemeyi kesin ve mümkün mertebe verdiğim ölçüdeki un miktarını aşmayın
Hamurunuzun üstünü kapatarak 1 saate yakın mayalanmasını sağlayın Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp iç harcını koyun Hamur elinize yapıştığı için şekil vermekte zorlanırsanız parmaklarınıza çok az sıvı yağ değdirebilirsiniz Fazla sıvı yağlı olursa poğaça kıyır olabilir o yüzden çok fazla yağlamamaya dikkat edin İç harcını koyduğunuz hamuru altına yağlı kağıt serip kenarlarını yağladığınız kelepçeli kalıba dizin ve 15 dk da kalıpta mayalandırın 175180 derece ılık fırına verin üstleri kızardığında fırından alabilirsiniz Bu ölçülerle iki büyük kelepçeli kalıp çıkıyor Ben birini küçük kelepçeli kalıba yaptığım için muffin tepsisine de artan hamuru koydum
Afiyet olsun
*1 su bardağı* ılık su
*2 su bardağı* ılık süt
*1 su bardağı iki parmak eksik sıvı yağ
*1 yemek kaşığı dolusu kuru maya( veya bir paket yaş maya)
*1 yumurta sarısı(üzeri için)
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un ( yaklaşık 78 su bardağı)
*İç harç peynir
Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı Maya ve şekeri ılık suda eriterek kabarmasını sağlıyoruz Ardından bütün sıvı malzemeleri geniş bir kaba alıp elimizle karıştırıyoruz yavaş yavaş un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamur ne kadar yumuşak olursa poğaçanız o kadar kabarık olur O yüzden elinize yapışırken un eklemeyi kesin ve mümkün mertebe verdiğim ölçüdeki un miktarını aşmayın
Hamurunuzun üstünü kapatarak 1 saate yakın mayalanmasını sağlayın Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp iç harcını koyun Hamur elinize yapıştığı için şekil vermekte zorlanırsanız parmaklarınıza çok az sıvı yağ değdirebilirsiniz Fazla sıvı yağlı olursa poğaça kıyır olabilir o yüzden çok fazla yağlamamaya dikkat edin İç harcını koyduğunuz hamuru altına yağlı kağıt serip kenarlarını yağladığınız kelepçeli kalıba dizin ve 15 dk da kalıpta mayalandırın 175180 derece ılık fırına verin üstleri kızardığında fırından alabilirsiniz Bu ölçülerle iki büyük kelepçeli kalıp çıkıyor Ben birini küçük kelepçeli kalıba yaptığım için muffin tepsisine de artan hamuru koydum
Afiyet olsun