iltasyazilim
FD Üye
Çiçek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*2 paket kuru maya
*5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Lor peynir
*1 tane kapya kırmızı biber
*Aldığı kadar un
Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı Sütü ve suyu bir tencereye alıp ısıtıyoruz ılık olmasına dikkat edelim
2 yemek kaşığı şekeri ve mayayı ılık karışımda erititelim Unu, yumurta akını, ve ısıtılan ılık karışımı koyduktan sonra sıvı yağı, tuzu ve kalan şekeri de koyup hamuru yoğuralım Unu azar azar ilave edin ele yapışmayacak kıvama geldiğinde hamurumuz hazır demektir Hamuru sıcak bir ortamda ağzını kapatıp 45 dk dinlendirelim Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp elimizle bastıralım yatsı olsun ve onu bıçakla dört köşeden keselim, sonra iki ucun ortasına peynir koyalım ve iki ucundan tutup hamurun ortasına yapıştıralım Dört köşede de böyle peynir koyup iki kanadı yapıştıralım ,ortaya çiçek modeli çıkacak ,sonra yumurtaya biraz sıvı yağ dökelim Parlaklık verir ve sürümü daha kolay olur Fırça yardımı ile yumurtayı sürdükten sonra elma oyucu ile kestiğim kapya biberi hamurun ortasına yapıştırdım ve fırına verelim 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim ,çok güzel kabardı burada püf nokta hamurun yumuşak olması, hamur ne kadar yumuşak olursa o kadar puf puf olur Deneyeceklere afiyet olsun Sunumu çok şık bir poğaça
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*2 paket kuru maya
*5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Lor peynir
*1 tane kapya kırmızı biber
*Aldığı kadar un
Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı Sütü ve suyu bir tencereye alıp ısıtıyoruz ılık olmasına dikkat edelim
2 yemek kaşığı şekeri ve mayayı ılık karışımda erititelim Unu, yumurta akını, ve ısıtılan ılık karışımı koyduktan sonra sıvı yağı, tuzu ve kalan şekeri de koyup hamuru yoğuralım Unu azar azar ilave edin ele yapışmayacak kıvama geldiğinde hamurumuz hazır demektir Hamuru sıcak bir ortamda ağzını kapatıp 45 dk dinlendirelim Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp elimizle bastıralım yatsı olsun ve onu bıçakla dört köşeden keselim, sonra iki ucun ortasına peynir koyalım ve iki ucundan tutup hamurun ortasına yapıştıralım Dört köşede de böyle peynir koyup iki kanadı yapıştıralım ,ortaya çiçek modeli çıkacak ,sonra yumurtaya biraz sıvı yağ dökelim Parlaklık verir ve sürümü daha kolay olur Fırça yardımı ile yumurtayı sürdükten sonra elma oyucu ile kestiğim kapya biberi hamurun ortasına yapıştırdım ve fırına verelim 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim ,çok güzel kabardı burada püf nokta hamurun yumuşak olması, hamur ne kadar yumuşak olursa o kadar puf puf olur Deneyeceklere afiyet olsun Sunumu çok şık bir poğaça
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.