
Çiçek Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta (sarıları üzerine)
- 2,5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant yada yaşmaya
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 8,5-9 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- 100 gram peynir yada patates… zevkinize nazaran
- Yarım çay bardağı mor haşhaş yada susam
Çiçek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına yumurta aklarını, süt, su, sıvı yağ, maya, şeker, karbonat ve tuzu alalım.
- Elimizle karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyelim.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Kapağını kapatıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım.
- 30-40 dk mayalanan hamuru tezgaha alalım.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım. (22 adet ülkü ölçüdür)
- Bezenin birini alalım elimizle bastırıp içine peynir koyalım ve kapatıp avcumuzda yuvarlayalım.
- Tekrar tezgaha koyup çay tabağı büyüklüğünde elimizle açalım.
- Kenarlarına bıçak ile 8 tane kesik atalım.
- Tepsiye dizip 15-20 dk mayalandıralım.
- Yumurta sarılarını sürüp ortalarına mor haşhaş koyalım.
- 200 derece fırında 15-20 dk kızarana kadar pişirelim. Yapacak olanlara kolay gelsin.