Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çiçek Poğaça

Çiçek Poğaça
0
29

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
cicek-pogaca.jpg

Çiçek Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta (sarıları üzerine)
  • 2,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant yada yaşmaya
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 8,5-9 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
İç harcı için;
  • 100 gram peynir yada patates… zevkinize nazaran
Üzeri için;
  • Yarım çay bardağı mor haşhaş yada susam

Çiçek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Karıştırma kabına yumurta aklarını, süt, su, sıvı yağ, maya, şeker, karbonat ve tuzu alalım.
  2. Elimizle karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyelim.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Kapağını kapatıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım.
  5. 30-40 dk mayalanan hamuru tezgaha alalım.
  6. Mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım. (22 adet ülkü ölçüdür)
  7. Bezenin birini alalım elimizle bastırıp içine peynir koyalım ve kapatıp avcumuzda yuvarlayalım.
  8. Tekrar tezgaha koyup çay tabağı büyüklüğünde elimizle açalım.
  9. Kenarlarına bıçak ile 8 tane kesik atalım.
  10. Tepsiye dizip 15-20 dk mayalandıralım.
  11. Yumurta sarılarını sürüp ortalarına mor haşhaş koyalım.
  12. 200 derece fırında 15-20 dk kızarana kadar pişirelim. Yapacak olanlara kolay gelsin.
Çiçek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt