çiçeklerin dili bağlı anlayana AÇELYA: Nefse hakimiyet AÇELYA (Hint): Hakiki şu ki, herşey bitti!ADAÇAYI: Eşler arasında Biz iyi bir aileyizmesajıdır AKASYAciceklerindilitabianlayana5c590c635327dalt Frown Pembe ya da Kırmızı) Güzellik, zerafet ve incelik; Seni beğeniyorum AKASYA: (Beyaz) Dostluk; Bizimki pak bir sevgi, olur ya azıcık arkadaşça AKASYA (Sarı): Platonik aşk, adsız aşık ANANAS: Sen kusursuz birisin! ARDIÇ: Seni koruyacağım! AYÇİÇEĞİÇiçek Olarak) Sana tapıyorum! BADEM: Aşkımızın sürmesini ümit ediyorumBİBERİYE: Anma ÇAN ÇİÇEĞİ: Aşkımıza sadakatle bağlıyım! ÇİNGÜLÜ: Zarif ve fazla güzelsin! ÇUHA ÇİÇEĞİ: Fazla güzelsin DEFNE: Terfi eden kişilere gönderilir; şan, ün, görkemanlamı taşır EĞRELTİOTU: Samimiyet ELMA: İtiraf etmem gerekirse, seni görür görmez şeytana uyasım geliyor; ya senin? ERİK: Sözüme sadık kalacağım FESLEĞEN: İyi dilekte bulunmak için FINDIK: Barışmak istiyorum! FULYA: Sevgilim, geri dön! GARDENYA: Beni unutma; gerçek aşkımsınGELİN EL ÇİÇEĞİ: Mutlu olabiliriz GÜL: Sevgiyi açıklama eder GÜL (Pembe): Arkadaşımsın GÜL (Kırmızı): Seni seviyorum; ihtirasla bağlıyım sana! GÜL: (Kırmızı ve Beyaz) Birliktelik isteği GÜL GONCASIciceklerindilitabianlayana5c590c635327dalt Frown Kırmızı) Genç ve güzelsin HANIMELİ: Sana olan bağlılığım sonsuza kadar sürecek HERCAİ MENEKŞE: Beynimi işgal ediyorsun; lakin ben bu durumdan davacı değilim IHLAMUR: Evli çiftler için Seni seviyorumanlamı taşır İSPANYOL YASEMİNİ : Bence, sen çok seksi ve şehvetlisin! KAKTÜS: Samimiyet; Aşkımız için zorluklara katlanmalıyız! KAMELYA: Kusursuz bir aşıksın! KARANFİL: Kişinin kendine olan öz saygısını ve güzelliği açıklama eder KARAÇALI: Dostluğumuz uzun ömürlü olsun! KARANFİL: (Koyu Kırmızı) Kalbimi kırdın! KARANFİL: (Pembe) Seni unutmayacağım KARANFİL: (Kırçıllı) Üzgünüm, ama sona ermek zorunda KARANFİL: (Sarı) Beni hayal kırıklığına uğrattın! KREZENTEM: (Beyaz) Bana gerçeği söyle! LALE: Aşkı açıklama eder LALE (Kırmızı): Aşkımı itiraf etmek istiyorum! LALE (Benekli): Gözlerin fazla hoş LALE (Sarı): Umutsuz aşkı ifade eder LEYLAK (Mor): Sana ilk görüşte aşık oldum! LEYLAK: (Beyaz) Güzel ve namuslu birisin MENEKŞE: Alçakgönüllüğü ifade eder MENEKŞE: (Mavi) Sana sadık kalacağım MENEKŞE: (Mor) Düşüncelerimi zaptettin! MELEKOTU: İlham kaynağımsın MERSİNAĞACI: Fazla mutluyum, çünkü seni seviyorum! MİMOZA: Pozitif alıngansın! NANE: Sana karşı içimde sıcak hisler besliyorum NERGİS: Saygılarımla ORKİDE: Aşkım, sen fazla güzelsin, sen fazla özelsin! ÖKSEKOTU: Sorunların üstesinden geleceğim PAPATYA: Temiz bir kalbin simgesi PAPATYA (Bahçe): Fikirlerini paylaşıyorum PELESENK: Sabırsızlık; Aşkım, daha artı bekletme! PETUNYA: Umudunu yitirme! PORTAKAL: Müşterek aşk; Ben de seni seviyorum REZENE: Övgüye değerinde SARDUNYA: İçin gizli olsun, daima yanındayım! SARMAŞIK: Aşkıma sadığım! SEDİR YAPRAĞI: Senin için yaşıyorum SÜSEN ÇİÇEĞİ: Sana bir haberim var! SÜSEN ÇİÇEĞİ: (Sarı) Ihtiraslı bir aşk ŞEFTALİ: Seninim! YASEMİN: Güzel ve çekicisin YENİBAHAR: Acını paylaşıyorum ZAMBAK (Sarı): Seni neşe saçan ve nazik (çekici) buluyorum! ZEYTİN: Barışalım!