Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ciddi yaralanmalar ve yapilmasi gerekenler

Ciddi yaralanmalar ve yapilmasi gerekenler
0
172

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ciddi yaralanmalar, kenarları birleşmeyen ortada kesik açık ve net olarak görülen, kanaması durmayan, kemiğin gün yüzüne çıktığı yaralanmalar olarak tabir edilir Ciddi yaralanmalar şiş, bıçak, tornavida gibi kesici ve delici aletler sonucu meydana gelebilir Yabancı cisimlerin saplanmasından dolayı; metal parçaları, cam kırıkları vb ortaya çıkabilir Bu tür yaralanmalarda yapılacak ilk yardım uygulaması şu şekilde olmalıdır;

İlk yardımın temel basamakları sırasıyla ve dikkat bir şekilde uygulanır
Zaman kaybetmeden 112 acil aranarak tıbbı yardım istenir Telefon görüşmesinde sakin olun ve karşıdaki operatörün sorduğu sorulara net cevap verin
Yaraya saplanmış olan yabancı cismi kesinlikle ve kesinlikle çıkarmaya çalışmayın
Yaranın içini kurcalamayın ve yarayı temiz ve hafif nemli bir bez ile örtün
Yara üzerine bandaj uygulayın Eğer kanama aşırı derecede varsa ve uyguladığınız bandaj & nemli bez kanla ıslandıysa sakın ola çıkartıp yenisini koymayın Üzerine yeni bir bandaj sarabilirsiniz Kanlı olan altta kalsın

Similar threads

Göğsün içine yabancı bir cisim battığında meydana gelen yaralanmalarda zaman kaybetmeden ilk yardımın temel basamakları düzgün ve dikkatli olarak uygulanıp sırasıyla şu işlemler yapılmalıdır; İlk yardımın temel basamakları olarak tabir edilen yaranın teşhisi, güvenliği sağlama, yetkililere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Sivri yabancı bir cismin karın bölgesine saplanması sonucu meydana gelen yaralanmalarda ilk yardımın temel basamakları uygulandıktan sonra yapılması gereken bir takım ilk yardım uygulaması vardır Tıbbi yardım gelene kadar işte yapılacaklar; Öncelikle tıbbi yardım isteyin Bunun için 112’yi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Her bir kazada ve hastalıkta olduğu gibi hayvan ısırmalarında da öncelikle ilk yardımın temel basamakları uygulanmalıdır Hayvan ısırmalarında tetanos riski olabilir, bunu aklınızdan çıkarmayın Tetanos aşısını 10 senede bir kez olmanız yeterlidir Eğer en son ne zaman bu aşıyı olduğunuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Ağır yaralanmalarda ne yapmalıyız AĞIR YARALANMALAR Yara derindeki dokuları da icine alıyorsa ve bolgedeki yapıların butunluğu bozulmuşsa; genişce bir alana yayılmışsa ve aynı bolgede birden cok yara varsa; şiddetli kanamalara neden oluyorsa; derindeki yapılar acığa cıkmışsa ya da yara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
İlk yardımın ceşitleri nelerdir Yardım NedirNasıl Yapılır: Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye duşuren durumda, sağlık gorevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kotuye gitmesini onlemek amacıyla, ilacsız olarak yapılan uygulamalara ilk yardım denir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
267
858,475Konular
981,233Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt