Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çiftçi son 7 yılda 3,4 milyon hektarlık alanı kaderine terk etti

Çiftçi son 7 yılda 3,4 milyon hektarlık alanı kaderine terk etti
0
34

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Referandum%2Dicin%2Dgece%2Dyarisi%2Daflari%2DCiftcilerin%2Dborclari%2Dsilindi%2D189297%2Ejpg

GÜZEL Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, çiftçilerin problemlerini TBMM gündemine getirdi. Son 7 yılda 3,4 milyon hektarlık alanda üretimin durduğunu söz eden Oral, “Tohum, ilaç, mazot, elektrik ve gübre fiyatlarındaki yüzde 100’ü bulan artışlarsa yerli üreticiyi büyük zorluğa sokmaktadır” dedi.

DÜZGÜN Parti Kümesi önerisi olarak verdiğimiz çiftçilerin ve tarım işçilerinin ekonomik sıkıntılarının kaynaklarının tespiti, tarım üreticilerinin Ziraat Bankası, özel bankalar ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan yüksek faizli borçlarının yarattığı problemlerin hakkındaki araştırma önergesinin münasebetini açıklamak üzere kelam almış bulunuyorum. Büyük heyetinizi hürmetle selamlıyorum.

Türkiye, Birleşmiş Milletler Besin ve Tarım Örgütü datalarına nazaran 23,7 milyar hektarla Avrupa’da en büyük tarım toprağına sahip ülkedir. 1980 yılından bu yana pek çok yanılgılı siyaset üretilmiş ve elimizdeki tarım alanları 5 milyon hektar daralmıştır, tarım ürünlerindeyse ülkemizin ithalatı almış başını gitmektedir. Sadece 5 bitkisel eser yani buğday, mısır, soya, ayçiçeği, pamuk, canlı hayvan ve kırmızı et ithalatı için ödenen bedel yaklaşık 6,6 milyar dolar yani yaklaşık 30 milyar Türk lirasıdır.

Yapılan pek çok memleketler arası mutabakatla da ülkemize tarım eseri girişlerindeki gümrük bedelleri ve vergiler son derece düşürülmektedir. Tohum, ilaç, mazot, elektrik ve gübre fiyatlarındaki yüzde 100’ü bulan artışlarsa yerli üreticiyi büyük zorluğa sokmaktadır. Son yedi yılda 3,4 milyon hektarlık alan çiftçilerimiz tarafından terk edilmiştir. Elhasıl, ülkemiz tarımda çok büyük potansiyellere sahipken şu an gitgide kaybeden bir ülke hâline gelmektedir.

858,496Konular
981,802Mesajlar
29,870Kullanıcılar
kemalbelenSon üye
Üst Alt