iltasyazilim
FD Üye
6 kişilik Pişirme süresi 50 dakika Zorluk Derecesi 3
Malzeme
1 kg biftek (6 parçaya bölünmüş)
150 gr Bizim Margarin
300 gr kuru soğan (piyazlık doğranmış)
2 adet havuç (Rendelenmiş)
2 adet kereviz (Rendelenmiş)
4 adet domates (Kabuğu soyulup doğranmış)
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 su bardağı su
4 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
• Etleri dizin ve üzerine tuzu ve karabiberi serpiştirip alt üst ederek unlayın
• Pişireceğiniz kabın içinde Bizim yağı kızdırın Etleri çevirerek kızartıp fırın kabına yerleştirin
• Aynı tencerenin içine soğanı ve sarımsağı koyun, 3 dakika karıştırın
• Biraz renk aldığında sebzeleri ve defne yaprağını, bir iki karışımdan sonra da domatesi koyup 2 dakika karıştırın
• Suyunu ekleyip kaynatın Üzerinde oluşan köpüğü alın ve suyu etlerin üzerine boşaltın
• Bir kaynatımla orta dereceli fırında ya da ocak üzerinde 30 dakika pişirin
• Üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın
Not : Arzu edildiğinde yanında pilav, patates tava ya da patates püre servis yapılabilir
Malzeme
1 kg biftek (6 parçaya bölünmüş)
150 gr Bizim Margarin
300 gr kuru soğan (piyazlık doğranmış)
2 adet havuç (Rendelenmiş)
2 adet kereviz (Rendelenmiş)
4 adet domates (Kabuğu soyulup doğranmış)
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 su bardağı su
4 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
• Etleri dizin ve üzerine tuzu ve karabiberi serpiştirip alt üst ederek unlayın
• Pişireceğiniz kabın içinde Bizim yağı kızdırın Etleri çevirerek kızartıp fırın kabına yerleştirin
• Aynı tencerenin içine soğanı ve sarımsağı koyun, 3 dakika karıştırın
• Biraz renk aldığında sebzeleri ve defne yaprağını, bir iki karışımdan sonra da domatesi koyup 2 dakika karıştırın
• Suyunu ekleyip kaynatın Üzerinde oluşan köpüğü alın ve suyu etlerin üzerine boşaltın
• Bir kaynatımla orta dereceli fırında ya da ocak üzerinde 30 dakika pişirin
• Üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın
Not : Arzu edildiğinde yanında pilav, patates tava ya da patates püre servis yapılabilir