Çiftlik çorbası Tarifi, Malzemeleri & Yapılışı 1548688542 1548688542 ciftlikcorbasitarifimalzemeleriyapilisi5c4f1ca6ac00bciftlikcorbasitarifimalzemeleriyapilisi5c4f1ca6ac00b ciftlikcorbasitarifimalzemeleriyapilisi5c4f1ca6ac00b Çorbasız sofra düşünemeyenlere,vitamin deposu bir çorba dahaÇoluk çocuk için ,sağlık durumu olsunciftlikcorbasitarifimalzemeleriyapilisi5c4f1ca6b30e7alt Malzemeler 4 kisilik: 250 gr Kıyma,1 adet dolmalık Kabak,2 adet orta zirve Patates,2 adet Havuç,1 baş Kereviz,2 adet Kuru Soğan,2 diş Sarımsak,½ kahve fincanı Un,10 bardak Su veya Et Suyu,56 sap Maydanoz,4 yemek kaşığı Yağ,1 yemek yemek kaşığı Domates Salçası,Tuzlu, Karabiber, Yapılışı: Tüm sebzeler ince ince kıyılır Daha Sonra yağ ile 5 Dakika dek kavrulur Üzerine yarım fincan Un eklenir Un ayrıntılarıyla hallolduktan sonradan salça eklenir 5 dakika değin daha karıştırmaya devam edilir Su ilave edilir ve sebzeler adamakıllı pişinceye değin ateşte kaynatılır Diğer yanda Kıyma Tuz ve biberle yoğrulur Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır Bunlar da çorbanın içine katılır 10 dakika değin daha kaynatılır ve ocaktan indirilir Servis yapılırken üstüne kıyılmış Maydanoz konursıhhat olsun