iltasyazilim
FD Üye
Yarım kilo köftelik dana kıyma
1 Su bardağı konserve bezelye
2 Dilim bayat ekmek içi
Malzemeler
2 Adet yumurta
1 Adet kuru soğan
1 Kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Paket Maggi et su toz bulyon
2 Yemek kaşığı susam
Karabiber, kekik
Hazırlanışı
* Soğanı rendeleyin
* Kıymayı yoğurma kabına alın
* Ufalanmış ekmek içi, 1 yumurta, sıvıyağ, karabiber, kekik, toz et bulyon ve kaşar peyniri rendesini katıp iyice yoğurun
* Yoğurduğunuz kıymaya bezelyeleri ekleyin, ezmeden karıştırın
* Limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın kabına dizin
* Üzerlerine yumurtayı çırpıp sürün ve susam serpin
* Bir çay bardağı sıcak su ekleyip sıcak fırında 1520 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın
1 Su bardağı konserve bezelye
2 Dilim bayat ekmek içi
Malzemeler
2 Adet yumurta
1 Adet kuru soğan
1 Kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Paket Maggi et su toz bulyon
2 Yemek kaşığı susam
Karabiber, kekik
Hazırlanışı
* Soğanı rendeleyin
* Kıymayı yoğurma kabına alın
* Ufalanmış ekmek içi, 1 yumurta, sıvıyağ, karabiber, kekik, toz et bulyon ve kaşar peyniri rendesini katıp iyice yoğurun
* Yoğurduğunuz kıymaya bezelyeleri ekleyin, ezmeden karıştırın
* Limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın kabına dizin
* Üzerlerine yumurtayı çırpıp sürün ve susam serpin
* Bir çay bardağı sıcak su ekleyip sıcak fırında 1520 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın