Gıdaları herhangi bir işlemden gecirmek besin oğelerinde bir miktar azalmaya sebebiyet vereceği icin, beslenme uzmanları bazı gıdaların pişirilmeden ve hicbir işlemden gecirilmeden tuketilmesi gerektiğini onermekteler Cunku pişirmede dahil gıdaları bazı
Gıdaları herhangi bir işlemden gecirmek besin oğelerinde bir miktar azalmaya sebebiyet vereceği icin, beslenme uzmanları bazı gıdaların pişirilmeden ve hicbir işlemden gecirilmeden tuketilmesi gerektiğini onermekteler Cunku pişirmede dahil gıdaları bazı işlemlerden gecirmek, hem gecirilen işlemin suresine hemde pişirme suyunun sıcaklığına gore gıdalardaki besin oğesi kayıpları artar Bu sebeple pişirilmeden de tuketilen gıdaları pişirmemeye ozen gosterin
imagescigbeslenmeninfaydalarinelerdir5aea38bdb692eCiğ beslenmenin faydaları
Tahıllar, kurubaklagiller, coğu et urunleri, patates, kereviz ve patlıcan yenilebilir bir duruma gelmesi icin pişirilmesi gereken gıdalardır Bu gıdaları pişirerek yemek uzerindeki bulunan mikroplar ve diğer maddelerin yok edilmesi icin gereklidir Ancak ıspanak, maydanoz, yeşil soğan, havuc, bezelye, sivri biber, brokoli, domates, enginar, karnabahar, lahana, marul, sarımsak gibi yiyecekler ciğ yendiklerinde bircok kanser hastalıklarının onlenmesine yardımcı oluyorlar
Sebzeleri ciğ yemenin yararları arasında kalp hastalıklarından korunma, kansızlığın giderilmesi, sindirimin guclenmesi, iştahın acılması, odemin onlenmesi , kabızlığın giderilmesi, bağırsak zehirlenmesinin onune gecilmesi de yer alır
h 3Ciğ beslenmenin faydaları nelerdir?
Gıdaları herhangi bir işlemden gecirmek besin oğelerinde bir miktar azalmaya sebebiyet vereceği icin, beslenme uzmanları bazı gıdaların pişirilmeden ve hicbir işlemden gecirilmeden tuketilmesi gerektiğini onermekteler Cunku pişirmede dahil gıdaları bazı işlemlerden gecirmek, hem gecirilen işlemin suresine hemde pişirme suyunun sıcaklığına gore gıdalardaki besin oğesi kayıpları artar Bu sebeple pişirilmeden de tuketilen gıdaları pişirmemeye ozen gosterin
imagescigbeslenmeninfaydalarinelerdir5aea38bdb692eCiğ beslenmenin faydaları
Tahıllar, kurubaklagiller, coğu et urunleri, patates, kereviz ve patlıcan yenilebilir bir duruma gelmesi icin pişirilmesi gereken gıdalardır Bu gıdaları pişirerek yemek uzerindeki bulunan mikroplar ve diğer maddelerin yok edilmesi icin gereklidir Ancak ıspanak, maydanoz, yeşil soğan, havuc, bezelye, sivri biber, brokoli, domates, enginar, karnabahar, lahana, marul, sarımsak gibi yiyecekler ciğ yendiklerinde bircok kanser hastalıklarının onlenmesine yardımcı oluyorlar
Sebzeleri ciğ yemenin yararları arasında kalp hastalıklarından korunma, kansızlığın giderilmesi, sindirimin guclenmesi, iştahın acılması, odemin onlenmesi , kabızlığın giderilmesi, bağırsak zehirlenmesinin onune gecilmesi de yer alır
h 3Ciğ beslenmenin faydaları nelerdir?