iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 adet yumurta 12 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 çay kaşığı tuz 12 su bardağı ılık su 300 gram un İç harcı için:
200 gram yağsız kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 14 su bardağı su 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber 14 demet maydanoz Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Çiğ börek hamurunu hazırlamak için; yumurta, yoğurt, üzüm sirkesi ve tuzu derin bir karıştırma kabına alın Tüm malzemeyi bir çırpma teliyle karıştırın Elenmiş un ve ılık suyu azar azar ekleyerek hamuru oluşturun Uzun bir süre yoğurarak kıvam verdiğiniz hamurun üzerine nemli bir bez kapatıp oda sıcaklığında 2530 dakika kadar dinlendirin Çiğ böreklerin iç harcı için; kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin Maydanoz yapraklarını incecik kıyın Yağsız kıyma, rendelenmiş kuru soğan, incecik kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın Kıymalı iç harca azar azar su ekleyerek kıvamını açın Oda sıcaklığında dinlenen hamuru eşit bezelere ayırın Hamurları hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla, büyük bir servis tabağı boyutlarında açın Kıymalı harçtan aldığınız bir parçayı hamurların yarısına yayın Diğer kısımları, içli kısımların üzerine kapatarak Dşeklinde börekler hazırlayın Böreklerin kenar kısımlarını elinizle hafifçe bastırın Aynı işlemi tüm hamur bezelerine uygulayın Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın Hazırladığınız çiğ börekleri, kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirin Bekletmeden sıcak olarak servis edin
1 adet yumurta 12 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 çay kaşığı tuz 12 su bardağı ılık su 300 gram un İç harcı için:
200 gram yağsız kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 14 su bardağı su 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber 14 demet maydanoz Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Çiğ börek hamurunu hazırlamak için; yumurta, yoğurt, üzüm sirkesi ve tuzu derin bir karıştırma kabına alın Tüm malzemeyi bir çırpma teliyle karıştırın Elenmiş un ve ılık suyu azar azar ekleyerek hamuru oluşturun Uzun bir süre yoğurarak kıvam verdiğiniz hamurun üzerine nemli bir bez kapatıp oda sıcaklığında 2530 dakika kadar dinlendirin Çiğ böreklerin iç harcı için; kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin Maydanoz yapraklarını incecik kıyın Yağsız kıyma, rendelenmiş kuru soğan, incecik kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın Kıymalı iç harca azar azar su ekleyerek kıvamını açın Oda sıcaklığında dinlenen hamuru eşit bezelere ayırın Hamurları hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla, büyük bir servis tabağı boyutlarında açın Kıymalı harçtan aldığınız bir parçayı hamurların yarısına yayın Diğer kısımları, içli kısımların üzerine kapatarak Dşeklinde börekler hazırlayın Böreklerin kenar kısımlarını elinizle hafifçe bastırın Aynı işlemi tüm hamur bezelerine uygulayın Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın Hazırladığınız çiğ börekleri, kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirin Bekletmeden sıcak olarak servis edin