Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çiğ Börek

Çiğ Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

1 adet yumurta 12 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 çay kaşığı tuz 12 su bardağı ılık su 300 gram un İç harcı için:

200 gram yağsız kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 14 su bardağı su 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber 14 demet maydanoz Kızartmak için:

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

NASIL YAPILIR?

Çiğ börek hamurunu hazırlamak için; yumurta, yoğurt, üzüm sirkesi ve tuzu derin bir karıştırma kabına alın Tüm malzemeyi bir çırpma teliyle karıştırın Elenmiş un ve ılık suyu azar azar ekleyerek hamuru oluşturun Uzun bir süre yoğurarak kıvam verdiğiniz hamurun üzerine nemli bir bez kapatıp oda sıcaklığında 2530 dakika kadar dinlendirin Çiğ böreklerin iç harcı için; kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin Maydanoz yapraklarını incecik kıyın Yağsız kıyma, rendelenmiş kuru soğan, incecik kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın Kıymalı iç harca azar azar su ekleyerek kıvamını açın Oda sıcaklığında dinlenen hamuru eşit bezelere ayırın Hamurları hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla, büyük bir servis tabağı boyutlarında açın Kıymalı harçtan aldığınız bir parçayı hamurların yarısına yayın Diğer kısımları, içli kısımların üzerine kapatarak Dşeklinde börekler hazırlayın Böreklerin kenar kısımlarını elinizle hafifçe bastırın Aynı işlemi tüm hamur bezelerine uygulayın Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın Hazırladığınız çiğ börekleri, kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirin Bekletmeden sıcak olarak servis edin


 

Similar threads

MALZEMELER 14 paket yaş maya 14 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1 adet yumurta 12 çay bardağı süt 3 su bardağı un 12 çay kaşığı tuz İç harcı için: 200 gram az yağlı kıyma 1 adet küçük boy kuru soğan 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Hamur işleri sofraların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi. Çiğ börekte en sevilen böreklerden biridir. Diğer böreklerin aksine incecik yapıya sahip çiğ böreğinin en önemli özelliği kıyma harcının pişirilmeden konuyor olmasıdır. Yağda kızartılmasına rağmen içine konan sirke ilavesi, yağ çekme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
MALZEMELER Hamuru için: 8 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 su bardağı ılık süt 12 yemek kaşığı üzüm sirkesi 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu İçi için: 2 adet orta boy haşlanmış patates 300 gram orta yağlı beyaz peynir 14 demet maydanoz Hamurları açmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
Pratik Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler *5 yada 6 bardak un *1 tatlı kaşığı tuz *1 yemek kaşığı üzüm sirkesi *Su Kızartmak için; *Sıvı yağ; İç harcı; *Beyaz peynir *Kaşar peyniri *Maydanoz Pratik Çiğ Börek Tarifi Yapılışı Pratik bir o kadar da lezzetli bir tarif hiç denememiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamur: *3 su bardağı un *1 su bardağı ılık su *1 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı sirke İç harcı: *150 gram kıyma *1 rendelenmiş soğan *1 tutam karabiber *1 tutam tuz *1 fincan su Çiğ Börek Tarifi Yapılışı İç harcı bir kabın içinde karıştırarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt