iltasyazilim
FD Üye
Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*Tuz
*Su göz kararı hamur ele yapışmayacak kulak memesi sertliğinde bir hamur olması lazım
İç Harcı
*500 gr kıyma
*1 büyük soğan
*Tuz
*Karabiber
Kızartmak için
*Sıvı yağ (4 su bardağı kadar)
Çiğ Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle unumuzu tuzu bir kaba alalım Yavaşça suyumuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında sert olmayan bir hamur yoğuralım Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım Kıymaya soğanı rendeleyelim Tuzu ve karabiberi ekleyip güzelce karıştıralım Şimdi hamurumuzu küçük bezelere ayırıp benimkin de 12 tane oldu üzerlerini örtelim Kurumasınlar diye 1 tane hamuru alın ve oklavaya yuvarlak yemek tabağı büyüklüğünde açalım Kıymada yarısına kaşık yardımıyla sürelim Hamurun boş kalan kısmını üzerine kapatıp tabak yardımıyla kenarlarını ay şeklinde olucak gibi keselim Hamurların hepsi hazır olunca kızgın yağda kızartalım yanında buz gibi bir ayranla sıcak servis edin Afiyet Olsun
*1 kg un
*Tuz
*Su göz kararı hamur ele yapışmayacak kulak memesi sertliğinde bir hamur olması lazım
İç Harcı
*500 gr kıyma
*1 büyük soğan
*Tuz
*Karabiber
Kızartmak için
*Sıvı yağ (4 su bardağı kadar)
Çiğ Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle unumuzu tuzu bir kaba alalım Yavaşça suyumuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında sert olmayan bir hamur yoğuralım Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım Kıymaya soğanı rendeleyelim Tuzu ve karabiberi ekleyip güzelce karıştıralım Şimdi hamurumuzu küçük bezelere ayırıp benimkin de 12 tane oldu üzerlerini örtelim Kurumasınlar diye 1 tane hamuru alın ve oklavaya yuvarlak yemek tabağı büyüklüğünde açalım Kıymada yarısına kaşık yardımıyla sürelim Hamurun boş kalan kısmını üzerine kapatıp tabak yardımıyla kenarlarını ay şeklinde olucak gibi keselim Hamurların hepsi hazır olunca kızgın yağda kızartalım yanında buz gibi bir ayranla sıcak servis edin Afiyet Olsun