Çiğ Börek Malzemeler 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Yarım su bardağı istikrarsız yağ 2 tatlı kaşığı tuzlu 1 yumurta Un Ayçiçek yağı (kızartmak için) Harç malzemeleri 500 gr kıyma 3 adet soğan 2 tatlı kaşığı tuzlu 1 akarsu kaşığı karabiber Yarım bardak su Harcın yapılışı id Soğanları ince ince rendeleyin Bütün malzemeleri bir vahşi koyup karıştırın Not: Eğer soğan suluysa yarım kadeh suyu eklemeyin kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin Un dışındaki bütün malzemeleri bir kaba koyup çırpın Malzemeler birbirine en ince ayrıntısına kadar karıştıktan sonra unu kademeli olarak ek ederek karıştırmaya devam edin Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın Hamuru elinizle toparlayıp bir naylonun içine koyarak ağzını hiç hava almayacak şekilde kapatın 1 gece oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurdan bir parça koparın ve un serpip açmaya başlayın Yuvarlak şekilde açtığınız hamurun yarısına iç harcı koyup yayınlama Hamurun diğer yarısını harç doymuş kısmın üzerine kapatın Derin ve geniş bir tavanın içine bol ayçiçek yağı koyup kızartın