iltasyazilim
FD Üye
Çiğ Çıçırgan Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*1 ölçü çıçırgan (bende 550 gram)
*2 ölçü şeker ya da bal (bende 1100 gram bal)
*Sterilize edilmiş kavanoz ve kapak
Çiğ Çıçırgan Reçeli Tarifi Yapılışı Çıçırgan (Yer iğdesi, Yalancı iğde) meyvelerini yıkayıp bez ya da kağıt havlusuna serpin ve 1 saat kurusun Sonra bal veya şekerle birlikte blenderden geçirin İsterseniz süzebilirsiniz Ben süzmedim, çünkü kabukta ve çekirdekteki değerli yağlar zaman geçtikçe reçele geçecekler Hazırladığınız karışımı sterilize edilmiş kavanozlara paylaştırıp hemen kapakla sıkı kapatın Ters çevirin ki kalan hava tamamen çıksın 30 dakika sonra buzdolabına koyun ve bütün kış bu şekilde saklayabilirsiniz
Bu reçel her türlü içeceklere kullanılır, bol C vitamini deposu olarak gripe karşı çok faydalı olur Unutulmaz çıçırganın tadı tatlılarınıza ekleyebilirsiniz, pankek, kreplerle çok aromatik sos olarak yiyebilirsiniz
Afiyet olsun
*1 ölçü çıçırgan (bende 550 gram)
*2 ölçü şeker ya da bal (bende 1100 gram bal)
*Sterilize edilmiş kavanoz ve kapak
Çiğ Çıçırgan Reçeli Tarifi Yapılışı Çıçırgan (Yer iğdesi, Yalancı iğde) meyvelerini yıkayıp bez ya da kağıt havlusuna serpin ve 1 saat kurusun Sonra bal veya şekerle birlikte blenderden geçirin İsterseniz süzebilirsiniz Ben süzmedim, çünkü kabukta ve çekirdekteki değerli yağlar zaman geçtikçe reçele geçecekler Hazırladığınız karışımı sterilize edilmiş kavanozlara paylaştırıp hemen kapakla sıkı kapatın Ters çevirin ki kalan hava tamamen çıksın 30 dakika sonra buzdolabına koyun ve bütün kış bu şekilde saklayabilirsiniz
Bu reçel her türlü içeceklere kullanılır, bol C vitamini deposu olarak gripe karşı çok faydalı olur Unutulmaz çıçırganın tadı tatlılarınıza ekleyebilirsiniz, pankek, kreplerle çok aromatik sos olarak yiyebilirsiniz
Afiyet olsun