Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çiğ Çıçırgan Reçeli

Çiğ Çıçırgan Reçeli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çiğ Çıçırgan Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

*1 ölçü çıçırgan (bende 550 gram)
*2 ölçü şeker ya da bal (bende 1100 gram bal)
*Sterilize edilmiş kavanoz ve kapak

Çiğ Çıçırgan Reçeli Tarifi Yapılışı Çıçırgan (Yer iğdesi, Yalancı iğde) meyvelerini yıkayıp bez ya da kağıt havlusuna serpin ve 1 saat kurusun Sonra bal veya şekerle birlikte blenderden geçirin İsterseniz süzebilirsiniz Ben süzmedim, çünkü kabukta ve çekirdekteki değerli yağlar zaman geçtikçe reçele geçecekler Hazırladığınız karışımı sterilize edilmiş kavanozlara paylaştırıp hemen kapakla sıkı kapatın Ters çevirin ki kalan hava tamamen çıksın 30 dakika sonra buzdolabına koyun ve bütün kış bu şekilde saklayabilirsiniz
Bu reçel her türlü içeceklere kullanılır, bol C vitamini deposu olarak gripe karşı çok faydalı olur Unutulmaz çıçırganın tadı tatlılarınıza ekleyebilirsiniz, pankek, kreplerle çok aromatik sos olarak yiyebilirsiniz
Afiyet olsun
 
858,497Konular
982,558Mesajlar
30,299Kullanıcılar
OxCatSon üye
Üst Alt