Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çiğ Köfte nasıl yapılır

Çiğ Köfte nasıl yapılır

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşağı vereceğim ölçüler ile adeta 5060 adet çiğ köfte çıkıyor 4 şahsiyet bir aile için düşünürseniz eğer, 34 komşuya da ufak pasta tabaklarında ikram edebileceğiniz değin köfte oluyor

İçerisindeki bulgur sebebiyle epeyce besleyici, kış aylarında acısı ile de içimizi ısıtacak olan bu tat için, mutfağa girmeye değer bence




Malzemeler:

250 gr Ham köftelik kıyma (yağsız ve sinirsiz oluyor)

½ kg Çiğköftelik esmer bulgur

2 çorba kaşığı Biber Salçası

1 orta irtifa Kuru Soğan (ince doğranmış veya rondodan geçirilmiş)

1 tane Limon ( 4?e bölünmüş çekirdekleri çıkarılmış)

1 demet Taze Soğan

1 baş Sarımsak

1 demet Maydanoz

1 tatlı kaşığı Karabiber (tepeleme)

2 tatlı kaşığı Kırmızı Biber (tepeleme)

1 tatlı kaşığı Nane (silme)

1 çorba kaşığı Çiğköfte Baharatı (tepeleme)

Tuzlu (Biber salçanız çok tuz ise, biber salçasından sonradan tuzunu ilave edin)

Azıcık su

Bu sefer hade ham köfteyi yapmaya başlayalım arkadaşlar:

Evvelden maydanozu, taze soğanı, kuru soğanı, sarımsağı efendice incecik dogruyoruz

Kıymayı, kuru soğanı, sarımsağı ve baharatların hepsini bir tepsiye koyarak yoğuruyoruz Biber salçasını ek edip, bir fincan dek suyu ara ara vererek yoğurmaya devam ediyoruz (Ben buraya değin olan yoğurma işlemini rondonun kesen bıçağını çıkarmadan yaptım ve bundan sonrasını elle yoğurarak devam ettim)



Sonradan yoğurduğumuz bu baharatlı, soğanlı, sarımsaklı, biber salçalı kıymamıza, bulgurumuzu ve 4?e böldüğümüz limonlarımızı ilave ediyoruz Bir süre hiç su katmadan, kıymanın içindeki suyu bulgurlar çekene dek yoğurma işlemine devam ediyoruz Tuzunu ek etmediyseniz, tadına bakarak koymayı unutmayın daha sonra ara ara el ile su serpmek sureti ile adeta 1 saat değin yoğuruyoruz Yoğurma işleminde eşinizden takviye alırsanız eğer, bu vakit daha da kısalıyor )



Köftemizin piştiğini anlamak için, ara sıra ağzımıza bir tutam alıp bakıyoruz Eğer bulgur ağzımızda dağlıyorsa pişmiş demektir Bulgur kıtır kıtır ağzımıza geliyor ise olmamıştır



Pişmiş köftemizin içerisine fidan gibi doğradığımız taze soğanı ve maydanozu ilave ederek birazcık su serperek iyice karıştırıyoruz Taze soğanlar ve maydanozlar köfteden ayrıymış gibi durmasın, heryere eşdeğer karışsınlar, köfte ile bütünleşsinler(5 dakika dek hafif olarak yoğurarak bütünleştirin)



Artık çiğköftemiz olmuş demektir )

Servis tabağımızın içerisne bir kaç tane kıvırcık salata yaprağı koyduktan sonra, üstüne köftelerimizi elimiz ile sıkarak diziyoruz Köfteleri elde sıkarken dikkat etmemiz gereken, adi köfte yapar gibi yuvarlamadan, tek elimiz ile alıp, hemen sıkarak tabağa dizmektir*
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt