iltasyazilim
FD Üye
Çiğ Köfte
Çiğ Köfte Malzemeleri
400 gr ince esmer çiğ köftelik bulgur
250 gr sinirsiz yağsız, 3 kez çekilmiş dana kıyması
1 orta boy soğan
1 domates
2 diş sarımsak
12 demet maydanoz
12 demet taze soğan
3 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 bardak buzlu su
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Soğanı çok ince rendeleyin Sarımsakları ezin Domatesi rendeleyin
Maydanoz ve taze soğanı ince kıyın
Bulguru yoğuracağınız kaba alın, soğan rendesi, domates rendesi, ezilmiş sarımsağı koyun Tuz, karabiber, kimyon, tatlı toz kırmızı biber, isot ve kuru nane ile baharatlandırın Domates ve acı biber salçasının yarısını da ekleyip yoğurmaya başlayın
10 dakika yoğurduktan sonra, yarım bardak buzlu suyu elinizle serpiştirin, aynı şekilde 10 dakika daha yoğurun
Bu işlemi 1 kez daha yaptıktan sonra kıymayı ve kalan salçayı da ekleyin, önceki işlemi 2 kez daha devam ettirin Toplamda 50 dakika civarında yoğurmuş olacaksınız Bulgur dişe hafif gelir kıvamdayken kıyılmış maydanoz, taze soğan ve zeytinyağını ekleyin ve son kez 2 dakika yoğurun Servis tabağına elinizle şekil verip yerleştirin
Marul ve limon ile servis edebilirsiniz
Çiğ Köfte Malzemeleri
400 gr ince esmer çiğ köftelik bulgur
250 gr sinirsiz yağsız, 3 kez çekilmiş dana kıyması
1 orta boy soğan
1 domates
2 diş sarımsak
12 demet maydanoz
12 demet taze soğan
3 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 bardak buzlu su
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Soğanı çok ince rendeleyin Sarımsakları ezin Domatesi rendeleyin
Maydanoz ve taze soğanı ince kıyın
Bulguru yoğuracağınız kaba alın, soğan rendesi, domates rendesi, ezilmiş sarımsağı koyun Tuz, karabiber, kimyon, tatlı toz kırmızı biber, isot ve kuru nane ile baharatlandırın Domates ve acı biber salçasının yarısını da ekleyip yoğurmaya başlayın
10 dakika yoğurduktan sonra, yarım bardak buzlu suyu elinizle serpiştirin, aynı şekilde 10 dakika daha yoğurun
Bu işlemi 1 kez daha yaptıktan sonra kıymayı ve kalan salçayı da ekleyin, önceki işlemi 2 kez daha devam ettirin Toplamda 50 dakika civarında yoğurmuş olacaksınız Bulgur dişe hafif gelir kıvamdayken kıyılmış maydanoz, taze soğan ve zeytinyağını ekleyin ve son kez 2 dakika yoğurun Servis tabağına elinizle şekil verip yerleştirin
Marul ve limon ile servis edebilirsiniz