iltasyazilim
FD Üye
Çiğbörek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için :
*500 gr un
*150180 gr su
*2 gr tuz
*2 gr şeker
Harç için;
*500 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*200 gr et suyu
*Tuz, tadına göre kara biber
Kızartması için;
*Ayçiçeği yağı
Çiğbörek Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar Cheburek, bu Kırım Tatarlarından özel, lezzetli bir pasta Ve bugün bir kalıtsal aşçıdan bir tarifi var (Kırım Tatarcası) Unu masaya eleyip, undan bir dağ yapıp içine tuz, ve şeker ekleyip, o hamurun çıtırlığı sağlar ve oldukça dik bir hamur yoğurun Streç ile sarın ve esnek ve daha iyi olması için 3040 dakika buzdolabına koyun Hamur iki parçaya bölünür ve bunlardan 3 cm çapında eşit demetler yapılır, 2 cm kalınlığında daire içine kesilir (her biri 40 gram)
Daha sonra ortaya çıkan daireyi avuç içi ile sıkıştırın, bir kek oluşturun ve elde edilen tüm kekleri, birbirine yapışmayacak şekilde unla dökün Onları plastik torbaya katlayın ve buzdolabına koyun
Bu zamana hemen harç hazırlayalım, onun için:
Kıymaya küçük küpler halinde soğan doğranır ve gevreklik ortadan kaybolana kadar onun oklava dövülür Soğanlı et birleştirin, tuz, biber, ekleyip iyice karıştırın Karışık kıyma küçük porsiyonlar halinde yavaş yavaş suyunu dökün bu, tamamen emmene kadar Bu su çiğ böreklere bir nazik ve hassasiyetini lezzet verecektir Et suyu miktarı etin yoğunluğuna bağlıdır Kıymaya buz dolapta beklenir yaklaşık 30 dakika hamurları ince ince açıp içine kıyma koyalım, özel bir zig zag kesici ile kesildi, çatalla yapabilirsiniz
Bir tavada cheburek 220240 derecelik bir sıcaklıkta 23 dakika, çok miktarda ayçiçeği yağda kızartılır
*500 gr un
*150180 gr su
*2 gr tuz
*2 gr şeker
Harç için;
*500 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*200 gr et suyu
*Tuz, tadına göre kara biber
Kızartması için;
*Ayçiçeği yağı
Çiğbörek Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar Cheburek, bu Kırım Tatarlarından özel, lezzetli bir pasta Ve bugün bir kalıtsal aşçıdan bir tarifi var (Kırım Tatarcası) Unu masaya eleyip, undan bir dağ yapıp içine tuz, ve şeker ekleyip, o hamurun çıtırlığı sağlar ve oldukça dik bir hamur yoğurun Streç ile sarın ve esnek ve daha iyi olması için 3040 dakika buzdolabına koyun Hamur iki parçaya bölünür ve bunlardan 3 cm çapında eşit demetler yapılır, 2 cm kalınlığında daire içine kesilir (her biri 40 gram)
Daha sonra ortaya çıkan daireyi avuç içi ile sıkıştırın, bir kek oluşturun ve elde edilen tüm kekleri, birbirine yapışmayacak şekilde unla dökün Onları plastik torbaya katlayın ve buzdolabına koyun
Bu zamana hemen harç hazırlayalım, onun için:
Kıymaya küçük küpler halinde soğan doğranır ve gevreklik ortadan kaybolana kadar onun oklava dövülür Soğanlı et birleştirin, tuz, biber, ekleyip iyice karıştırın Karışık kıyma küçük porsiyonlar halinde yavaş yavaş suyunu dökün bu, tamamen emmene kadar Bu su çiğ böreklere bir nazik ve hassasiyetini lezzet verecektir Et suyu miktarı etin yoğunluğuna bağlıdır Kıymaya buz dolapta beklenir yaklaşık 30 dakika hamurları ince ince açıp içine kıyma koyalım, özel bir zig zag kesici ile kesildi, çatalla yapabilirsiniz
Bir tavada cheburek 220240 derecelik bir sıcaklıkta 23 dakika, çok miktarda ayçiçeği yağda kızartılır