Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ciğer Kavurması[GYT]

Ciğer Kavurması[GYT]

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler:

1 adet kuzu ciğeri (yaklaşık 500 gr)
2 adet kuzu böbreği
45 adet kuru soğan
34 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Kimyon (arzu edilirse) kekik, tuz
1 demet maydanoz

Hazırlanışı:

Ciğerin ve böbreklerin zarlarını soyarak küp şeklinde doğrayın Bol su ile yıkayarak süzgece alıp bir miktar su ile tencereye koyup ocağa yerleştirin Kaynama esnasında yüzeydeki köpükleri alın Suyunu çekinceye kadar pişirin

Pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse sıcak su ilave edin Ciğerler pişince yağ ve tuz ilavesi ile kurutmadan kavurun Soğanları halka halka doğrayıp ciğere katarak sarartın Ateşten alıp kekik, karabiber ve kıyılmış maydanoz ile servise hazırlayınBu yemekte ekmek olarak varsa yufka veya tandır ekmeği tercih edilir Yoksa pide ile de yenir
Ciğer kavurması, arzu edilirse soğanın katılma zamanında doğranmış yeşilbiber katılıp biraz kavrulur Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domates veya salça da kullanılabilir Domates bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur, daha sonra baharat ve maydanozu ilave edilir
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt