İki ay derin dondurucuda saklanabilen ciğerleri, tüketmeden evvel aşikâr başlı sistemlere dikkat etmelisiniz. Aksi halde sıhhatinizi olumsuz etkileyebilirsiniz. Pekala, ciğer nasıl saklanır? İşte, ciğeri koruma etmenin yolları...
Ciğer saklanması en narin yiyecektir. Tıpkı et eserlerinde verdiğimiz malumatlar üzere ciğerleri de birebir kategoriye koymanız gerçek bir seçim olacaktır. Etler hakkındaki haberlere haberimizin içeriğine göz atarak ulaşabilirsiniz. Taze alınan ciğerleri bekletmeden yemeniz hem sağlıklı hem de vitaminli bir besin olacaktır. Tüketemediğiniz durumlarda yanlışsız biçimde saklarsanız tükete kadar birebir tazeliğini sürdürmesini sağlayabilirsiniz. Evet, ciğerler nasıl koruma edilir? İşte, ciğerleri saklamanın ayan başlı püf noktaları...
CİĞERLER NASIL SAKLANMALI?
- Taze olarak aldığınız ciğerleri çabucak kullanmayacaksanız zaman kaybetmeden dondurucuya koyunuz.
- Ciğerleri küçük dilimler halinde dilimleyiniz. Kalın bir halde dilimlenen ciğerler de bakteri oluşumu ince dilimli ciğerlere orantıyla daha süratli bir halde oluşabilir.
- İnce dilimler halinde kestiğiniz ciğerleri ak bir kağıt havlu üzerine koyunuz ve ciğerlerin kanının külliyen gittiğinden emin olunuz.
- Ciğerleri pak bir buzdolabı poşetinin içine koyunuz. Ciğerleri tek tasarrufluk porsiyonlar halinde ayırmanızda yarar vardır.
- Buzdolabı poşetine düzgün bir biçimde koyduğunuz ciğerlerin üzerine biraz bastırın ve poşetin içindeki havayı düzgünce çıkartınız.
- Taze olarak almış olduğunuz ciğerler buzdolabının içerisinde en ziyade 2 ila 3 gün boyunca ve derin dondurucunun içerisinde de en ziyade 2 ay boyunca sağlıklı bir formda saklanabilir.
PİŞMİŞ CİĞERLER NASIL SAKLANMALI?
Ciğerler piştikten sonra ciğerlerin güzelce soğuması için bekleyiniz. Ciğerler büsbütün soğuduktan sonra ciğerleri buzdolabı poşetine ya da mümkünse kişisel saklama kaplarına koyarak derin dondurucuya bırakınız.