iltasyazilim
FD Üye
Ciğer Sarma Nasıl Yapılır
Resimli Ciğer Sarma Tarifi
Ciğer Sarma resimli tarif
Ciğer Sarma yapılışı
Malzemeler
1 adet kuzu ciğeri
1 adet kuzu iç gömleği
1 çay bardağı pirinç
2 akarsu kaşığı nane
1 adet soğan
1 yemek yemek kaşığı yağ
12 yemek kaşığı salça
1 akarsu kaşığı karabiber
2 nehir kaşığı tuz
Ciğer Sarma Tarifi
Kuzu ciğerini kuş başı doğrayıp, kanının çıkması için yarım saat kadar suda bekletin İç gömleğin yağını yıkayıp, ufak bir tepsiye koyarak üzerine sıcak su dökün, içi hazırlanana kadar bir kadarda bekletin
bu arada ince doğranmış soğanı bir kaşık yağ ile kavurun, üzerine ufak doğranmış ciğer parçalarını ilave edin ve beş dakika sürekli kanştınlarak kavurun daha sonra yıkanmış pirinci katın, bir iki defa daha çevrin, bir akarsu bardağı su ve tuzlu ek edip, hafif ateşte suyunu çekene dek pişirin Nane ve karabiber koyup karıştın
Kuzu iç gömleği bıçakla, 1015 santimlik kare şeklinde bohçalara bölün Herbir parçaya, hazırladığınız ciğerli pilavdan alacağı değin koyup, dışarı taşmayacak şekilde uçlarını toplayıp kapatın Kapatılan kısımlar alta gelecek şekilde bir cam tepsiye dizin ve üstüne salça sürüp sıcak fırında on dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın *
Resimli Ciğer Sarma Tarifi
Ciğer Sarma resimli tarif
Ciğer Sarma yapılışı
Malzemeler
1 adet kuzu ciğeri
1 adet kuzu iç gömleği
1 çay bardağı pirinç
2 akarsu kaşığı nane
1 adet soğan
1 yemek yemek kaşığı yağ
12 yemek kaşığı salça
1 akarsu kaşığı karabiber
2 nehir kaşığı tuz
Ciğer Sarma Tarifi
Kuzu ciğerini kuş başı doğrayıp, kanının çıkması için yarım saat kadar suda bekletin İç gömleğin yağını yıkayıp, ufak bir tepsiye koyarak üzerine sıcak su dökün, içi hazırlanana kadar bir kadarda bekletin
bu arada ince doğranmış soğanı bir kaşık yağ ile kavurun, üzerine ufak doğranmış ciğer parçalarını ilave edin ve beş dakika sürekli kanştınlarak kavurun daha sonra yıkanmış pirinci katın, bir iki defa daha çevrin, bir akarsu bardağı su ve tuzlu ek edip, hafif ateşte suyunu çekene dek pişirin Nane ve karabiber koyup karıştın
Kuzu iç gömleği bıçakla, 1015 santimlik kare şeklinde bohçalara bölün Herbir parçaya, hazırladığınız ciğerli pilavdan alacağı değin koyup, dışarı taşmayacak şekilde uçlarını toplayıp kapatın Kapatılan kısımlar alta gelecek şekilde bir cam tepsiye dizin ve üstüne salça sürüp sıcak fırında on dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın *