Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ciğer Yahnisi

Ciğer Yahnisi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

1 adet koyun ciğeri,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
8 taze soğan,
3 diş sarmısak,
2 orta boy domates,
2 sivri biber,
1 çay kaşığı kimyon,
yarım demet maydanoz,
yarım demet dereotu, tuz, un

HAZIRLANIŞI

Karaciğerin zarını ve sinirlerini ayıklatın, 2 cm büyüklüğünde küp şeklinde
doğratın Yıkayıp kevgirde kanının süzülmesi için bir süre bırakın, yayvan bir
kaba alın, üzerlerine sütü dökerek daha gevrek olmaları için 12 saat bekletin
Taze soğanın kabuğunu soyun, uzunlamasına ikiye bölün, varsa ortasındaki
yeşil kısmı çıkartın Domatesin kabuğunu soyun, küp şeklinde doğrayın
Biberin sapını kesin, tohumlarını çıkartın, yarım santim uzunluğunda
doğrayın Maydanoz ve dereotunu yıkayın, saplarını atın, yapraklarını yıkayın
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, taze soğan ve sarmısağı koyun ve yakmadan 2 dakika kavurun Ciğerleri sütten çıkartın, süzün, una bulayın, kavrulan soğan ve sarmısağa katın, bir kevgir ile karıştırmaya devam ederek 3 dakika daha hafif ateşte kavurun Doğranmış domates ve biberleri katın,
yarım fincan sıcak su, tuz ve karabiber koyup 10 dakika kısık ateşte pişirin
Ateşi söndürünce kimyon, maydanoz ve dereotunu serpin, karıştırın ve sıcak servis yapın Doğranmış domates yerine 2 yemek kaşığı domates salçasını ılık suda eritip yahninin ateşten alınmasına yakın koyabilirsiniz Arzu derseniz taze soğan yerine küçük arpacık soğanları kullanabilirsiniz (ben arpacık tercih ediyorum daha lezzetli oluyor)

AFİYET OLSUN

not:rakı mezesidir bilginize
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt