iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 adet koyun ciğeri,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
8 taze soğan,
3 diş sarmısak,
2 orta boy domates,
2 sivri biber,
1 çay kaşığı kimyon,
yarım demet maydanoz,
yarım demet dereotu, tuz, un
HAZIRLANIŞI
Karaciğerin zarını ve sinirlerini ayıklatın, 2 cm büyüklüğünde küp şeklinde
doğratın Yıkayıp kevgirde kanının süzülmesi için bir süre bırakın, yayvan bir
kaba alın, üzerlerine sütü dökerek daha gevrek olmaları için 12 saat bekletin
Taze soğanın kabuğunu soyun, uzunlamasına ikiye bölün, varsa ortasındaki
yeşil kısmı çıkartın Domatesin kabuğunu soyun, küp şeklinde doğrayın
Biberin sapını kesin, tohumlarını çıkartın, yarım santim uzunluğunda
doğrayın Maydanoz ve dereotunu yıkayın, saplarını atın, yapraklarını yıkayın
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, taze soğan ve sarmısağı koyun ve yakmadan 2 dakika kavurun Ciğerleri sütten çıkartın, süzün, una bulayın, kavrulan soğan ve sarmısağa katın, bir kevgir ile karıştırmaya devam ederek 3 dakika daha hafif ateşte kavurun Doğranmış domates ve biberleri katın,
yarım fincan sıcak su, tuz ve karabiber koyup 10 dakika kısık ateşte pişirin
Ateşi söndürünce kimyon, maydanoz ve dereotunu serpin, karıştırın ve sıcak servis yapın Doğranmış domates yerine 2 yemek kaşığı domates salçasını ılık suda eritip yahninin ateşten alınmasına yakın koyabilirsiniz Arzu derseniz taze soğan yerine küçük arpacık soğanları kullanabilirsiniz (ben arpacık tercih ediyorum daha lezzetli oluyor)
AFİYET OLSUN
not:rakı mezesidir bilginize
1 adet koyun ciğeri,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
8 taze soğan,
3 diş sarmısak,
2 orta boy domates,
2 sivri biber,
1 çay kaşığı kimyon,
yarım demet maydanoz,
yarım demet dereotu, tuz, un
HAZIRLANIŞI
Karaciğerin zarını ve sinirlerini ayıklatın, 2 cm büyüklüğünde küp şeklinde
doğratın Yıkayıp kevgirde kanının süzülmesi için bir süre bırakın, yayvan bir
kaba alın, üzerlerine sütü dökerek daha gevrek olmaları için 12 saat bekletin
Taze soğanın kabuğunu soyun, uzunlamasına ikiye bölün, varsa ortasındaki
yeşil kısmı çıkartın Domatesin kabuğunu soyun, küp şeklinde doğrayın
Biberin sapını kesin, tohumlarını çıkartın, yarım santim uzunluğunda
doğrayın Maydanoz ve dereotunu yıkayın, saplarını atın, yapraklarını yıkayın
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, taze soğan ve sarmısağı koyun ve yakmadan 2 dakika kavurun Ciğerleri sütten çıkartın, süzün, una bulayın, kavrulan soğan ve sarmısağa katın, bir kevgir ile karıştırmaya devam ederek 3 dakika daha hafif ateşte kavurun Doğranmış domates ve biberleri katın,
yarım fincan sıcak su, tuz ve karabiber koyup 10 dakika kısık ateşte pişirin
Ateşi söndürünce kimyon, maydanoz ve dereotunu serpin, karıştırın ve sıcak servis yapın Doğranmış domates yerine 2 yemek kaşığı domates salçasını ılık suda eritip yahninin ateşten alınmasına yakın koyabilirsiniz Arzu derseniz taze soğan yerine küçük arpacık soğanları kullanabilirsiniz (ben arpacık tercih ediyorum daha lezzetli oluyor)
AFİYET OLSUN
not:rakı mezesidir bilginize