iltasyazilim
FD Üye
Ciğerli İç Pilav Tarifi Resimli
Ciğerli İç Pilav Yapılışı
Ciğerli İç Pilav
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 bardak et veya tavuk suyu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 orta irtifa soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
250 gr kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı siyah üzüm
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
Karabiber, tuz
Yapılışı: Bir tavaya bir kaşık yağ koyup kızdırın Bunun içine leblebi dek doğranmış kuzu ciğeri koyup sote edin Tavayı ateşten indirip bir tarafa bırakın Bir tencereye iki kaşık yağ koyun, soğanı pembeleştirin Üstüne çam fıstığını atın ve rengi değişene değin kavurun Üzerine ayıklanmış, yıkanmış pirinç ilave edin ve 23 kere karıştırarak kavrulduktan sonradan sıcak et ya da tavuk suyu koyun Karabiber, tuzlu, yenibahar, tarçın, toz şeker, siyah üzüm, kıyılmış dereotu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin Piştikten sonra sote edilmiş ciğeri ilave edin ve karıştırıp demlenmeye bırakın
Sağlık olsun *
Ciğerli İç Pilav Yapılışı
Ciğerli İç Pilav
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 bardak et veya tavuk suyu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 orta irtifa soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
250 gr kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı siyah üzüm
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
Karabiber, tuz
Yapılışı: Bir tavaya bir kaşık yağ koyup kızdırın Bunun içine leblebi dek doğranmış kuzu ciğeri koyup sote edin Tavayı ateşten indirip bir tarafa bırakın Bir tencereye iki kaşık yağ koyun, soğanı pembeleştirin Üstüne çam fıstığını atın ve rengi değişene değin kavurun Üzerine ayıklanmış, yıkanmış pirinç ilave edin ve 23 kere karıştırarak kavrulduktan sonradan sıcak et ya da tavuk suyu koyun Karabiber, tuzlu, yenibahar, tarçın, toz şeker, siyah üzüm, kıyılmış dereotu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin Piştikten sonra sote edilmiş ciğeri ilave edin ve karıştırıp demlenmeye bırakın
Sağlık olsun *