Çikolata aşkına! 7 temmuz dünya çikolata gününe özel Altınmarka eserleri ile bol çikolatalı nefis bir kek yaptık. Tadına bakan ikinci dilimi istedi.
BOL ÇİKOLATALI KEK
3 adet yumurta
1,5 SB şeker
1/2 SB süt
1/2 SB yoğurt
1/2 SB sıvı yağ
3 SB un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1/2 çay kaşığı karbonat
3 YK Altınmarka kakao
1/2 SB ceviz
1 SB Altınmarka Şeker Eksiz Bitter Para Çikolata
Üzeri için:
File Fındık
Sos için:
200 gram Altınmarka Sütlü Kuvertür Çikolata
1 YK tereyağı
Servis için;
Altınmarka kakao nibi
Hazırlanışı:
Fırını evvelden 175 dereceye ayarlayın. Kullanılacak kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve üzerine un serpin. Kalıbı aksi çevirip tezgaha vurup fazla unu dökün. Kek harcını hazırlayana kadar buzlukta koruma bekletin.
Bir kapta oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri güzelce, karışım 3 katına çıkana kadar, karışım rengi beyazlaşana kadar çırpın. Üzerine sıvı gereçleri ekleyin ve 30-40 saniye çırpmaya devam edin. En son un ve karbonatı eleyerek ekleyin. Bu etapta kuruyemiş ekleyebilirsiniz. Spatula ile sekiz çizerek karıştırın. Karışımın üçte birini ayırın. Kakao ve doğranmış para çikolataları ekleyip karıştırın. Buzluktaki kek kalıbını çıkartın. Kek karışımlarını dökün ve en üstte file fındık serpin. Evvelce ısıtılmış fırında 35-40 dakika denetimli bir biçimde pişirin. Birinci yarım saat asla ve asla fırını açmayın. Yarım saatin sonrasında kürdanla denetim edin. Şayet kürdan pak çıkıyorsa keki fırından çıkartın ve soğutun. Soğuyunca kalıbı aykırı çevirip kek çıkartın.
Sos için çikolata ve tereyağını benmari tekniğinde eritin. Soğuyan kekin üzerine sosu dökün ve kakao nibi serpin. Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!