iltasyazilim
FD Üye
Çikolata Aşkına (Bol Çikolatalı Muzlu Yaşpastam ) Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta (Oda sıcaklığında )
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı dolusu nutella
*1 paket kakao (3 yemek kaşığı dolusu)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Kreması İçin
*1 paket kakaolu krem şanti
*1 çay bardağı süt
*1 paket hazır krema
*1 yemek kaşığı kakao
*1 yemek kaşığı nutella
*2 yemek kaşığı damla çikolata
Arası İçin :
*Muz
Süslemek İçin :
*Kakaolu şekerlemeler, çikolata sosu
Kalıbı Yağlamak İçin :
*1 yemek kaşığı margarin
*Kek Islatmak İçin :
*1 su bardağı süt
Çikolata Aşkına (Bol Çikolatalı Muzlu Yaşpastam ) Tarifi Yapılışı
1
*Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın
*Süt, sıvı yağ, kakao,, nutellayı da ekleyin
*Mikserle çırpmaya devam edin
*Kabartma tozu, vanilya ve unu da yavaş yavaş ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın
*Yağlanmış kek kalıbına döküp havasını alın ve önceden ısıtılmış 170°C lik fırında 35, 40 dk kadar kontrol ederek pişirin
*Kremasını hazırlayın bir kapta önce krem şantiyi bir çay bardağı sütle çırpın
*Hazır kremayı da krem şantiye boşaltın, kakao ve nutellayı da ekleyip pürüzsüz olacak şekilde mikserle çırpın
*Sonra da damla çikolatayı ilave edin karıştırın
*Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve biraz sıcaklığı gidince 3 parça olacak şekilde kesin
*Kesilen her bir parçayı sütle ıslatın taban kısmını sunum tabağına alıp kremanın yarısını döküp yaydırın ve bütün muzu ortadan ikiye ayırıp aralarına uzun şekilde koyun
*Daha sonra üst tabanını yerleştirip kalan kremayı da dökün
*İyice yaydırın yine aynı şekilde muzu ekleyip en üst tabanıyla kapatıp çikolata sosu gezdirip şekerlemeler serpiştirin
*Bir saat kadar buzdolabında soğumasını bekleyin Sonra dolaptan çıkarıp dilimleyip servis edebilirsiniz
Afiyet Bal Şeker Olsun ????
*3 yumurta (Oda sıcaklığında )
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı dolusu nutella
*1 paket kakao (3 yemek kaşığı dolusu)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Kreması İçin
*1 paket kakaolu krem şanti
*1 çay bardağı süt
*1 paket hazır krema
*1 yemek kaşığı kakao
*1 yemek kaşığı nutella
*2 yemek kaşığı damla çikolata
Arası İçin :
*Muz
Süslemek İçin :
*Kakaolu şekerlemeler, çikolata sosu
Kalıbı Yağlamak İçin :
*1 yemek kaşığı margarin
*Kek Islatmak İçin :
*1 su bardağı süt
Çikolata Aşkına (Bol Çikolatalı Muzlu Yaşpastam ) Tarifi Yapılışı
1
*Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın
*Süt, sıvı yağ, kakao,, nutellayı da ekleyin
*Mikserle çırpmaya devam edin
*Kabartma tozu, vanilya ve unu da yavaş yavaş ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın
*Yağlanmış kek kalıbına döküp havasını alın ve önceden ısıtılmış 170°C lik fırında 35, 40 dk kadar kontrol ederek pişirin
*Kremasını hazırlayın bir kapta önce krem şantiyi bir çay bardağı sütle çırpın
*Hazır kremayı da krem şantiye boşaltın, kakao ve nutellayı da ekleyip pürüzsüz olacak şekilde mikserle çırpın
*Sonra da damla çikolatayı ilave edin karıştırın
*Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve biraz sıcaklığı gidince 3 parça olacak şekilde kesin
*Kesilen her bir parçayı sütle ıslatın taban kısmını sunum tabağına alıp kremanın yarısını döküp yaydırın ve bütün muzu ortadan ikiye ayırıp aralarına uzun şekilde koyun
*Daha sonra üst tabanını yerleştirip kalan kremayı da dökün
*İyice yaydırın yine aynı şekilde muzu ekleyip en üst tabanıyla kapatıp çikolata sosu gezdirip şekerlemeler serpiştirin
*Bir saat kadar buzdolabında soğumasını bekleyin Sonra dolaptan çıkarıp dilimleyip servis edebilirsiniz
Afiyet Bal Şeker Olsun ????