Buyukten kucuğe her yaş grubunun sevdiği cikolata beyin kanaması riskini azaltıyor olabilir mi?
imagescikolatabeyinkanamasiriskiniazaltiyorolabilirmi5b10619aa05fd
Yapılan bir incelemeye gore cikolata yemek beyin kanaması riskini azaltıyor olabilir Bir başka calışmada ise cikolata yemenin beyin kanamasının ardından olme riskini azaltıyor olabileceği yonunde bulgular elde edildi
İncelemede cikolata ve beyin kanamasına ilişkin uc araştırmanın sonucları dikkate alındı Torontoda yapılan calışmayı yuruten araştırmacılardan Gustavo Saposnik ve Sarah Sahib, cikolatanın beyin kanaması riskini gercekten azalttığının mı yoksa daha sağlıklı insanların cikolata yeme olasılığının diğerlerinden daha yuksek olduğunun mu anlaşılması icin daha fazla araştırma yapılması gerektiğini soyluyor
Cikolata flavanoid adı verilen antioksidan maddeler acısından zengin Bu maddeler beyin kanamasına karşı koruyucu etki gosteriyor olabilir, ancak bu konunun daha fazla araştırılması gerekiyor
İlk araştırma haftada bir porsiyon cikolata yiyen 44489 kişinin beyin kanaması gecirme olasılığının hic cikolata yemeyenlere gore % 22 daha az olduğunu gosterdi
İkinci araştırmada ise haftada 50 gram cikolata yiyen 1169 kişinin beyin kanaması sonrası olme riskinin cikolata yemeyenlere gore % 46 daha az olduğu goruldu
Araştırmacılar literaturde bunların dışında konuyla ilgili sadece bir araştırma buldu, o araştırmada da cikolata yeme ile beyin kanaması riski arasında bir bağlantı olmadığı sonucuna ulaşılmıştı
Kaynak:Tubitak Bilim ve Teknik Dergisi
imagescikolatabeyinkanamasiriskiniazaltiyorolabilirmi5b10619aa05fd
Yapılan bir incelemeye gore cikolata yemek beyin kanaması riskini azaltıyor olabilir Bir başka calışmada ise cikolata yemenin beyin kanamasının ardından olme riskini azaltıyor olabileceği yonunde bulgular elde edildi
İncelemede cikolata ve beyin kanamasına ilişkin uc araştırmanın sonucları dikkate alındı Torontoda yapılan calışmayı yuruten araştırmacılardan Gustavo Saposnik ve Sarah Sahib, cikolatanın beyin kanaması riskini gercekten azalttığının mı yoksa daha sağlıklı insanların cikolata yeme olasılığının diğerlerinden daha yuksek olduğunun mu anlaşılması icin daha fazla araştırma yapılması gerektiğini soyluyor
Cikolata flavanoid adı verilen antioksidan maddeler acısından zengin Bu maddeler beyin kanamasına karşı koruyucu etki gosteriyor olabilir, ancak bu konunun daha fazla araştırılması gerekiyor
İlk araştırma haftada bir porsiyon cikolata yiyen 44489 kişinin beyin kanaması gecirme olasılığının hic cikolata yemeyenlere gore % 22 daha az olduğunu gosterdi
İkinci araştırmada ise haftada 50 gram cikolata yiyen 1169 kişinin beyin kanaması sonrası olme riskinin cikolata yemeyenlere gore % 46 daha az olduğu goruldu
Araştırmacılar literaturde bunların dışında konuyla ilgili sadece bir araştırma buldu, o araştırmada da cikolata yeme ile beyin kanaması riski arasında bir bağlantı olmadığı sonucuna ulaşılmıştı
Kaynak:Tubitak Bilim ve Teknik Dergisi