iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
90 gram yumurta akı 90 gram toz badem 200 gram pudra şekeri 50 gram toz şeker 1 çay kaşığı tuz Kreması için:
200 gram bitter çikolata 200 gram krema Üzeri için:
1 çay kaşığı tarçın
NASIL YAPILIR?
Makaronların arasında kullanacağınız kremayı hazırlamak için; kremayı sos tenceresinde kısık ateşte kaynatın Küçük parçalar halinde kestiğiniz bitter çikolatayı kremaya katın ve aralarda karıştırarak erimesini sağlayın Kıvam alan kremayı cam bir kaba aktarın, ılındıktan sonra buzdolabında soğutun Makaronları hazırlamak için; yumurta aklarını tuz ilavesi ile cam bir kapta yüksek devirde çırpın Köpürmeye başlayan çırpılmış yumurta aklarına toz şekeri azar azar ekleyin ve koyu bir krema kıvamını alana kadar çırpma işlemini sürdürün Toz badem ve pudra şekerini eleyin Badem tozu ve pudra şekerinin elek üzerinde kalan pütürlü kısımlarını kullanmayın Elediğiniz pudra şekerli badem karışımının yarısını çırpılmış yumurta akına akın Yumurta aklarının sönmemesi için; karışımı tahta bir kaşık ya da plastik bir spatula yardımıyla alttan üste doğru tek yönde ve yavaşça karıştırın Kalan karışımı ekleyerek aynı işlemi tekrarlayın Alttan üste doğru havalandırarak karıştırdığınız takdirde yumurta akları sönmeyecektir, unutmayın Fırın tepsilerinin üzerine macaronların daha iyi yapışması ve yayılmaması için silpat serin Üzerlerini de yağlı kağıt ile kaplayın Ardından; önceden ısıtılmış 140 derece fırında, orta bölmede 18 20 dakika kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin Hazırladığınız macaron kurabiyelerin arasına buzdolabında soğuttuğunuz kremadan koyup kapatın Lezzetinin tam olarak anlaşılması için buzdolabında beklettikten sonra servis edin Arzuya göre üzerlerine tarçın serpin ve candan sevdiklerinizle paylaşın
90 gram yumurta akı 90 gram toz badem 200 gram pudra şekeri 50 gram toz şeker 1 çay kaşığı tuz Kreması için:
200 gram bitter çikolata 200 gram krema Üzeri için:
1 çay kaşığı tarçın
NASIL YAPILIR?
Makaronların arasında kullanacağınız kremayı hazırlamak için; kremayı sos tenceresinde kısık ateşte kaynatın Küçük parçalar halinde kestiğiniz bitter çikolatayı kremaya katın ve aralarda karıştırarak erimesini sağlayın Kıvam alan kremayı cam bir kaba aktarın, ılındıktan sonra buzdolabında soğutun Makaronları hazırlamak için; yumurta aklarını tuz ilavesi ile cam bir kapta yüksek devirde çırpın Köpürmeye başlayan çırpılmış yumurta aklarına toz şekeri azar azar ekleyin ve koyu bir krema kıvamını alana kadar çırpma işlemini sürdürün Toz badem ve pudra şekerini eleyin Badem tozu ve pudra şekerinin elek üzerinde kalan pütürlü kısımlarını kullanmayın Elediğiniz pudra şekerli badem karışımının yarısını çırpılmış yumurta akına akın Yumurta aklarının sönmemesi için; karışımı tahta bir kaşık ya da plastik bir spatula yardımıyla alttan üste doğru tek yönde ve yavaşça karıştırın Kalan karışımı ekleyerek aynı işlemi tekrarlayın Alttan üste doğru havalandırarak karıştırdığınız takdirde yumurta akları sönmeyecektir, unutmayın Fırın tepsilerinin üzerine macaronların daha iyi yapışması ve yayılmaması için silpat serin Üzerlerini de yağlı kağıt ile kaplayın Ardından; önceden ısıtılmış 140 derece fırında, orta bölmede 18 20 dakika kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin Hazırladığınız macaron kurabiyelerin arasına buzdolabında soğuttuğunuz kremadan koyup kapatın Lezzetinin tam olarak anlaşılması için buzdolabında beklettikten sonra servis edin Arzuya göre üzerlerine tarçın serpin ve candan sevdiklerinizle paylaşın