Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolata Fondan

Çikolata Fondan

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
100gr tereyağı

100gr bitter çikolata

100gr toz şeker

50gr un

3 yumurta

*fırına girecek minik kaplarınızı erimiş tereyağ ile iyice fırçalayınKapların içine şeker dökün ve kabın her tarafına gezdirip yapışmayan fazla şekeri tekrar boşaltın *çikolata ve tereyağını benmari usulü eritmeye başlayınBenmari usulü ısıtma , ateşte tencere içinde kaynayan suyun üstüne koyduğunuz başka bir kap içinde alttaki suyun buharı ile pişirme tekniğidirKaynar su kesinlikle üstteki kaba değmemelidir *yumurtaların üzerine toz şekeri yavaş yavaş ekleyerek şeker iyice karışana kadar çırpın *benmaride eriyen çikolata karışımını ateşten alın ve üzerine elekten geçirerek un ekleyin ve hızlıca karıştırın *yumurta karışımı çikolataya yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin *bütün karışımı hazırladığınız fırın kaplarına koyup daha önceden 180 derecede ısınmış olan fırında 810 dk pişirin *fırından çıkarttığınız Fondanların servis tabağına tersyüz ederek çıkartınkenarından kaşığı içine soktuğunuzda dışı hafif sert içi akışkan bir çikolata kıvamında ise Fondanınız tam kıvamında olmuş demektirİsteğinize göre krema,dondurma,reçel yada şamfıstık ile servis edin ve hızlıca sıcakken tüketin

KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI

 
858,496Konular
982,390Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt