Çikolata kanı sulandırıyor çikolata, nedir, faydaları, yararları, kanı sulandırır, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz 1549340604 1549340604 cikolatakanisulandiriyor5c590fc17d903cikolatakanisulandiriyor5c590fc17d903cikolatakanisulandiriyor5c590fc17d903 Çikolata kanı sulandırıyor Yeni araştırma, çikolatanın, kandaki pıhtılaşmayı önleyebileceğini ortaya çıkardı John Hopkins Üniversitesi ve Bloomberg Irk Sağlığı Okulu araştırmacıları, günde iki çorba kaşığı siyah çikolata yemenin, kandaki pıhtılaşmanın önüne geçilmesine muavin olabileceği sonucuna ulaştılar Bilim adamlarının, aspirinin kandaki pıhtılaşmaya etkisi üstüne yapılan daha büyük bir araştırma esnasında çıkarttıkları sonuca kadar, çikolata, aspirinle güya bir biyokimyasal etki oluşturuyor ve kandaki pıhtılaşmayı azaltıyor chocolatem01yo1Profesör Diane Becker, araştırma sonucunda, kakao çekirdeğindeki kimyasalın, kandaki pıhtı hücrelerinin azaltılmasında, aspirinle aynı biyokimyasal etkiyi oluşturduğunu öğrendiklerini söyledi Siyah çikolatanın, tansiyonu düşürebildiği ve kan dolaşımına öbür faydaları olduğu bilim adamlarınca takriben 20 yıldır biliniyor American Heart Associationın yıllık bilim toplantısında duyurulması planlanan son araştırma, yiyecek tüketiminde normalin dışına çıkılmamasını öğütlüyor ve ahenkli diyetin bir parçası olarak yenecek bir parça çikolatanın ya da içilecek sıcak çikolatanın insan sağlığı için iyi olduğu sonucuna ulaşıyor kenthaber Çikolatanın faydaları Son araştırmalarda sade çikolata yemenin sağlığa faydaları ortaya çıkarıldı sade çikolatanın sağlığa iyi geldiğini bir kez daha doğruladı Araştırmacılar, hergün bir arz sade çikolata yemenin yüksek tansiyona iyi geleceğini belirtiyor Amerikan Tıp Derneği Dergisi'nde yayınlanan araştırmada Köln Üniversitesi Hastanesi doktorlarından Dirk Taubert ve ekibi yüksek kan basıncı hastası 44 kişiye çikolata rejimi uyguladı Araştırmaya kadar, sade çikolata hastalarda sistolik yani büyük kan basıncını 29 ünite, diastolik yani küçük tansiyonunu ise 19 ünite düşürüyor Beyaz çikolatanın ise kan basıncına hiçbir etkisi olmuyor Başka çalışmalar sütlü ve beyaz çikolatanın ya da sütle birlikte tüketilen sade çikolatanın benzer yararı sağlamadığını gösteriyor Sade çikolata polifenol adlı kimyasal bir madde içeriyor Dr Taubert bu kimyasal maddenin vücuttaki nitrik oksid üretimini arttırdığını ve çoğalan nitrik oksidin damarların genişlemesine niçin olarak kan dolaşımını hızlandırdığını belirtiyor Çoğalan kan dolaşımı da tansiyonun düşmesini sağlıyor Dr Taubert yaptığı açıklamada, Araştırmalarımız dinç bir diyetin yanında her gün bir miktar sade çikolata tüketmenin yardımcı olduğunu kanıtlıyordedi Dr Taubert, Bu, yüksek kan basıncı sorunu olanlar için iyi haber Ancak bazı kişiler sade çikolatanın tadını sevmeyebilir Araştırmaya katılan hastaların hiçbirinde kilo artışı görünmeyen Günde 7 gram sade çikolata yemek tansiyonu yıkmak için yeterlibiçiminde konuştu Bu değin az miktarda çikolatanın tansiyon yıkmak için yeterli olmasının araştırma ekibini şaşırttığını belirten Dr Taubert, Eksik miktarda çikolatanın tatmin edici olması iyi bir şey çünkü çikolata artı miktarda yağ içeren bir gıdadiye konuştu alıntı