iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Şerbeti için:
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 paket vanilya
Helva için:
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
Üzeri için:
160 gr sütlü çikolata (2 paket)
Yeşil fıstık, hindistan cevizi, fındık nasıl isterseniz süsleyebilirsiniz
Hazırlanışı
Önce şerbeti için sütü, şekeri ve vanilyayı bir kaba alalım ve şeker eriyene kadar çırpma teliyle karıştıralım
Şimdide helva için tencereye tereyağını alıp eritelim Eriyen yağın üzerine 1 su bardağı un ekleyip 1015 dk rengi koyulana kadar kavuralım Islak deniz kumu kıvamını alacaktır ve hafif yağını salıp cızır cızır sulanacaktır Bu aşamada hazırladığımız sütlü şerbeti döküp karıştırmaya devam edelim Helva kendini toplayacaktır Resimde de aşama aşama gösterdim Kaşığa yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra 56 dk daha karıştıralım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım Helva soğurken biz de çikolataları küçük parçalara bölüp benmari usulü eritelim Soğuyan helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım çikolataya bulayalım ve çatal yardımıyla alalım Helva ve çikolata bu şekilde bittikten sonra çikolata sıcakken üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim Çikolata donduğunda yapışmayacaktır 1015 dk kadar dışarıda bekledikten sonra dolaba alalım Dolapta da üzerindeki çikolata donana kadar 12 saat bekletelim Artık çıkarıp servis yapabiliriz Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Şerbeti için:
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 paket vanilya
Helva için:
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
Üzeri için:
160 gr sütlü çikolata (2 paket)
Yeşil fıstık, hindistan cevizi, fındık nasıl isterseniz süsleyebilirsiniz
Hazırlanışı
Önce şerbeti için sütü, şekeri ve vanilyayı bir kaba alalım ve şeker eriyene kadar çırpma teliyle karıştıralım
Şimdide helva için tencereye tereyağını alıp eritelim Eriyen yağın üzerine 1 su bardağı un ekleyip 1015 dk rengi koyulana kadar kavuralım Islak deniz kumu kıvamını alacaktır ve hafif yağını salıp cızır cızır sulanacaktır Bu aşamada hazırladığımız sütlü şerbeti döküp karıştırmaya devam edelim Helva kendini toplayacaktır Resimde de aşama aşama gösterdim Kaşığa yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra 56 dk daha karıştıralım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım Helva soğurken biz de çikolataları küçük parçalara bölüp benmari usulü eritelim Soğuyan helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım çikolataya bulayalım ve çatal yardımıyla alalım Helva ve çikolata bu şekilde bittikten sonra çikolata sıcakken üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim Çikolata donduğunda yapışmayacaktır 1015 dk kadar dışarıda bekledikten sonra dolaba alalım Dolapta da üzerindeki çikolata donana kadar 12 saat bekletelim Artık çıkarıp servis yapabiliriz Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız