iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
130 gr tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
1 kase çikolata parçacığı
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz Kabartma tozunu, vanilyayı ve pudra şekerini koyuyoruz ve harmanlıyoruz Ortayı havuz gibi açıyoruz Ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz Yumurtaları kırıyoruz Ortadan başlayarak hamuru yoğuruyoruz Hamur sert olursa içine yarım çay bardağı soğuk su döküyoruz Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve yuvarlıyoruz Metal kalıbımıza hamurları diziyoruz Elimizle hafif bastırarak kalıp büyüklüğüne getiriyoruz Üzerlerine çikolata parçalarını batırıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
130 gr tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
1 kase çikolata parçacığı
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz Kabartma tozunu, vanilyayı ve pudra şekerini koyuyoruz ve harmanlıyoruz Ortayı havuz gibi açıyoruz Ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz Yumurtaları kırıyoruz Ortadan başlayarak hamuru yoğuruyoruz Hamur sert olursa içine yarım çay bardağı soğuk su döküyoruz Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve yuvarlıyoruz Metal kalıbımıza hamurları diziyoruz Elimizle hafif bastırarak kalıp büyüklüğüne getiriyoruz Üzerlerine çikolata parçalarını batırıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz