Çikolata Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ? Bu konu; çikolata seçerken uyarı edilmesi gerekenler hakkında bilgiler vermektedir Sevgili melekler, çikolata birçok kadının en büyük tutkusu Reel bir çikolatasever olan ben de bu grubun içine ben de dahilimcikolatasecerkenneleredikkatetmeliyiz5c591a7b20481alt Eğer bir sağlık problemimiz yoksa az miktarda tüketilen çikolatanın bize hiç bir zararı olmaz Oysa sizler de benim gibi yemeye başlayınca duramayanlardansanız, o halde bir takım noktalara dikkat ederek size vereceği kilo fazlalığını minimuma indirebilirsiniz İşte detaylar 1549343350 1549343350 cikolatasecerkenneleredikkatetmeliyiz5c591a7b560f0cikolatasecerkenneleredikkatetmeliyiz5c591a7b560f0cikolatasecerkenneleredikkatetmeliyiz5c591a7b560f0 Kakao miktarı: Çikolatalardaki kakao miktarı yüzde 10'dan yüzde 95'lere dek çıkabilir en düşük yüzde 35 kakao taşıyan bir çikolata harcamak, kakaonun faydalarından da yararlanmanızı sağlayacaktır Unutmayın, kakao gelmiş geçmiş gıdaların içinde azami antioksidan taşıyan besinlerden biridir Şeker miktarı: Tipik olarak sütlü çikolatalar daha fazla şeker içerir böylece kaliteli bir bitter çikolata daha az şeker ve daha fazla kakao içermesi yönüyle sağlıklı bir seçimdir Kalori miktarı: çoğunlukla çikolatanın bir porsiyonu (42 gr) 220280 kalori içerir bu nedenle kilo kontrolü açısından tedbirli tüketmeye çaba edin Yağlar: Çikolata yüksek oranda kakao yağı içerir Ona kremsi kıvamı veren de budur öte yandan trans yağ tüketiminden sakınmak için paketi mutlaka yoklama ederek 'sıfır trans yağ' olup olmadığına bakın Ek malzemeler: Çikolatada fındık, fıstık, üzüm, badem gibi kuruyemişlerin kullanılmış olması gıda değerini artırır Atıştırırken, besleyici de bir şeyler harcamak için bu herif barları seçebilirsiniz