Bir çırpıda hazırlayabileceğiniz nefis bir atıştırmalık tanımıyla geliyoruz. İşte enfes çikolata soslu bisküvi tanımı...
Çikolata Soslu Bisküvi Tanımı
Materyaller;
1,5 su bardağı un
1/8 su bardağı şeker
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
125 gram margarin
1/3 su bardağı süt
1 yumurta akı
250 gram bitter çikolata
Çikolata Soslu Bisküvinin Hazırlanışı
Fırını 150 ° C'ye evvelce ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bir kabın içerisine un, şeker, kabartma tozu ve tuz ekleyin. Uygunca karıştırın. Eritilmiş tereyağını ve sütü ekleyin. Hamuru unlanmış tezgahta yeterlice yoğurun. 5 mm kalınlığa kadar bir oklava ile açın. Hamuru 1 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritleri tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta akı sürün. 25 dakika pişirin. Çikolatayı benmari tarzı eritin. Soğuyan bisküvilerin üzerinde gezdirin.