iltasyazilim
FD Üye
Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 paket etimek
*1 paket çikolata sosu(toz halinde)
Tavuk göğsü için:
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*Yarım yemek kaşığı margarin
*Vanilya
Şerbeti için:
*1 su bardağından 2 parmak fazla toz şeker
*2 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
*Arzuya göre ceviz fındık veya meyve taneleri
Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Tavuk göğsü için malzemeler ;süt ,un ve şeker tencereye alınarak orta ateşte karıştırılarak pişirilir
*Kaynamaya başladıktan sonra margarin ve vanilya eklenerek 23 dakika kaynatılıp ocağın altı kapatılır
*Ayrı bir tencerede çikolata sosu 2 5 su bardağı süt ile kaynatılır
*Daha sonra sıcak suda şeker çözülene kadar karıştırılır ve etimekleri şerbete batırarak borcama aralıklı şekilde dizilir
*Arzuya göre bütün bir şekilde de yapılabilir
*Ben görsellik olarak böyle yaptım tek dilim şeklinde etimeklerin üzerine tavuk göğsünü sürüp 2 kat içinde etimekleri aynı şekilde şerbetleyip diziyoruz ve tekrar tavuk göğsü kremamızı sürüyoruz
*Üzerini streçeyip soğumaya bırakıyoruz
*Servis yapacağımız zaman hazırladığımız çikolata sosunu ceviz veya meyveler dahilinde süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz
*Afiyet olsun
*Not: Şerbetini isterseniz karamelize şeklinde ocakta eritip su ilave ederek te hazırlayabilirsiniz böyle daha hafif olduğu için ocakta değil sade sıcak suyla karıştırarak şerbetimi hazırlamış oldum
*2 paket etimek
*1 paket çikolata sosu(toz halinde)
Tavuk göğsü için:
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*Yarım yemek kaşığı margarin
*Vanilya
Şerbeti için:
*1 su bardağından 2 parmak fazla toz şeker
*2 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
*Arzuya göre ceviz fındık veya meyve taneleri
Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Tavuk göğsü için malzemeler ;süt ,un ve şeker tencereye alınarak orta ateşte karıştırılarak pişirilir
*Kaynamaya başladıktan sonra margarin ve vanilya eklenerek 23 dakika kaynatılıp ocağın altı kapatılır
*Ayrı bir tencerede çikolata sosu 2 5 su bardağı süt ile kaynatılır
*Daha sonra sıcak suda şeker çözülene kadar karıştırılır ve etimekleri şerbete batırarak borcama aralıklı şekilde dizilir
*Arzuya göre bütün bir şekilde de yapılabilir
*Ben görsellik olarak böyle yaptım tek dilim şeklinde etimeklerin üzerine tavuk göğsünü sürüp 2 kat içinde etimekleri aynı şekilde şerbetleyip diziyoruz ve tekrar tavuk göğsü kremamızı sürüyoruz
*Üzerini streçeyip soğumaya bırakıyoruz
*Servis yapacağımız zaman hazırladığımız çikolata sosunu ceviz veya meyveler dahilinde süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz
*Afiyet olsun
*Not: Şerbetini isterseniz karamelize şeklinde ocakta eritip su ilave ederek te hazırlayabilirsiniz böyle daha hafif olduğu için ocakta değil sade sıcak suyla karıştırarak şerbetimi hazırlamış oldum