Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolata Soslu Etimek Tatlısı

Çikolata Soslu Etimek Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*2 paket etimek
*1 paket çikolata sosu(toz halinde)

Tavuk göğsü için:

*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*Yarım yemek kaşığı margarin
*Vanilya

Şerbeti için:

*1 su bardağından 2 parmak fazla toz şeker
*2 su bardağı sıcak su

Üzeri için:

*Arzuya göre ceviz fındık veya meyve taneleri

Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Tavuk göğsü için malzemeler ;süt ,un ve şeker tencereye alınarak orta ateşte karıştırılarak pişirilir
*Kaynamaya başladıktan sonra margarin ve vanilya eklenerek 23 dakika kaynatılıp ocağın altı kapatılır
*Ayrı bir tencerede çikolata sosu 2 5 su bardağı süt ile kaynatılır
*Daha sonra sıcak suda şeker çözülene kadar karıştırılır ve etimekleri şerbete batırarak borcama aralıklı şekilde dizilir
*Arzuya göre bütün bir şekilde de yapılabilir
*Ben görsellik olarak böyle yaptım tek dilim şeklinde etimeklerin üzerine tavuk göğsünü sürüp 2 kat içinde etimekleri aynı şekilde şerbetleyip diziyoruz ve tekrar tavuk göğsü kremamızı sürüyoruz
*Üzerini streçeyip soğumaya bırakıyoruz
*Servis yapacağımız zaman hazırladığımız çikolata sosunu ceviz veya meyveler dahilinde süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz
*Afiyet olsun
*Not: Şerbetini isterseniz karamelize şeklinde ocakta eritip su ilave ederek te hazırlayabilirsiniz böyle daha hafif olduğu için ocakta değil sade sıcak suyla karıştırarak şerbetimi hazırlamış oldum

858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt