iltasyazilim
FD Üye
Çikolata Soslu Kızarmış Muz
Recipe Type: Tatli
Cuisine: Türk
Author: Yasemin
Prep time: 15 dakika
Cook time: 25 dakika
Total time: 40 dakika
Serves: 6 Kişilik
Ingredients
Kızartma sosu için:
34 bardak un
12 bardak süt
2 çaykaşığı tarçın
2 çaykaşığı mahlep
2 yemek kaşığı kahverengi şeker
2 çaykaşığı kabartma tozu
– 1 yumurta
Çikolatalı sos için:
– 200 gr bitter çikolata
– 2 yemek kaşığı tereyağı
– 12 bardak krema
– sıvıyağ (kızartmak için)
– 4 adet muz
– pudra şekeri
Instructions
Size bugün yapımı kolay ve bir o kadarda lezzetli olan bir tatlı tarifi vereceğim, haliyle muz ve çikolata birarada olunca sonuçta herzaman mükemmel…
Kızartma sosu malzemelerini karıştırın Muzları yuvarlak değil uzunlamasına doğrayın
Çikolata sosu için benmaride tereyağı ve çikolatayı eritin ve eriyince içine kremayıda katıp karıştırın
Kızdırdığınız yağa sosa buladığınız muzları atıp, önlü arkalı hızlıca kızartıp hemen havlu kağıda alın
Çikolatayı bir sos kabına koyup kızarmış muzları bu kabın yanına dizin ve üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın, afiyet olsun…
Recipe Type: Tatli
Cuisine: Türk
Author: Yasemin
Prep time: 15 dakika
Cook time: 25 dakika
Total time: 40 dakika
Serves: 6 Kişilik
Ingredients
Kızartma sosu için:
34 bardak un
12 bardak süt
2 çaykaşığı tarçın
2 çaykaşığı mahlep
2 yemek kaşığı kahverengi şeker
2 çaykaşığı kabartma tozu
– 1 yumurta
Çikolatalı sos için:
– 200 gr bitter çikolata
– 2 yemek kaşığı tereyağı
– 12 bardak krema
– sıvıyağ (kızartmak için)
– 4 adet muz
– pudra şekeri
Instructions
Size bugün yapımı kolay ve bir o kadarda lezzetli olan bir tatlı tarifi vereceğim, haliyle muz ve çikolata birarada olunca sonuçta herzaman mükemmel…
Kızartma sosu malzemelerini karıştırın Muzları yuvarlak değil uzunlamasına doğrayın
Çikolata sosu için benmaride tereyağı ve çikolatayı eritin ve eriyince içine kremayıda katıp karıştırın
Kızdırdığınız yağa sosa buladığınız muzları atıp, önlü arkalı hızlıca kızartıp hemen havlu kağıda alın
Çikolatayı bir sos kabına koyup kızarmış muzları bu kabın yanına dizin ve üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın, afiyet olsun…