Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çikolata Soslu Tart Tatin Tarifi

Çikolata Soslu Tart Tatin Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler


Tart hamuru için:
125 gram soğuk tereyağı
Bir buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı vanilya
Bir tutam tuz
4 çorba kaşığı soğuk su

Üzeri için: 4 adet elma
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı tereyağı

Çikolata sos için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yarım paket (100 ml) krema

Süslemek için: Krem şanti, nane

Çikolata Soslu Tart Tatin Yapılışı


ÖNCELİKLE hamur için tereyağını küp şeklinde doğrayın ve robota alın Un, vanilya ve tuz ekleyip, 1 dakika çekin Robot çalışırken bir taraftan da suyu ekleyin ve hamuru robottan alın Hafifçe elinizle yoğurarak streç filmle sarın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin Diğer taraftan elmaları dörde bölün ve çekirdek yataklarını çıkarıp, kabuklarını soyun Tavaya tozşeker, su ve limon suyunu koyup, karamel rengi alana kadar kaynatın Tavayı ocaktan alın ve tereyağını ekleyip, karıştırarak erimesini sağlayın Daha sonra kalıbınıza boşaltın Üzerine elma dilimlerini dizin Dinlenen hamuru kalıbınızdan biraz daha geniş olacak şekilde açın ve elma dilimlerinin üzerine kapatıp, kenarlarını sıkıştırın Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin Tart ılınınca ters çevirip servis tabağına çıkarın Çikolata sos için bir tavada kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve parçalara ayırdığınız çikolatayı ilave edin Karıştı rarak erimesini sa¤lay›n ve tart›n üzerine gezdirin Krem şanti ve nane ile süsleyin


 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt