iltasyazilim
FD Üye
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket beyaz çikolata (80 gr)
3 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt
1 paket toz çikolata sosu
Hazırlanışı
Yumurtaları çırpın
Sırasıyla toz şekeri, erittiğiniz tereyağını, sıvıyağı, unu, tuzu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip çırpın
Son olarak rendelediğiniz beyaz çikolatayı da katın ve karıştırın
Yağlanmış bir fırın kabına karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Sütle toz çikolata sosunu bir tencerede koyun Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak ısıtın
Çikolata sosunu ılınmış kekin üzerine dökün
Sos soğuduktan sonra kekinizi çilek dilimleri ve beyaz çikolata rendesiyle süsleyin
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket beyaz çikolata (80 gr)
3 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt
1 paket toz çikolata sosu
Hazırlanışı
Yumurtaları çırpın
Sırasıyla toz şekeri, erittiğiniz tereyağını, sıvıyağı, unu, tuzu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip çırpın
Son olarak rendelediğiniz beyaz çikolatayı da katın ve karıştırın
Yağlanmış bir fırın kabına karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Sütle toz çikolata sosunu bir tencerede koyun Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak ısıtın
Çikolata sosunu ılınmış kekin üzerine dökün
Sos soğuduktan sonra kekinizi çilek dilimleri ve beyaz çikolata rendesiyle süsleyin