iltasyazilim
FD Üye
http:img120**************img1209374karamellipuddingip8
malzemeler
34 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
14 su bardağı su
1 su bardağı krema
3 su bardağı süt
14 su bardağı mısır nişastası
2 yumurta
1,5 tatlı kaşığı vanilya
14 tatlı kaşığı tuz
60gr bitter çikolata
Hazırlanması:
Şekeri ve suyu derin bir tencereye alın Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın Eriyince karıştırmayı bırakıp karışımın kaynamasını bekleyin Kaynayınca ara sıra tencereyi çevirerek şekerin iyice karamelize olmasını sağlayın Tencereyi ateşten alıp kremayı yavaş yavaş ilave edin (karışım köpürmeye başlayacak) Tencereyi tekrar ocağa alın, ateşi kısın ve karışım pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın
Yarım bardak sütü ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın Yumurta, vanilya ve tuzu ayrı bir yerde çırpın
2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin, arada karıştırarak kaynamasını sağlayın Nişastalı karışımı çırpıp karamel tenceresine ilave edin Çırpın, kaynatın, altını kısıp 2 dakika daha çırpıp ateşten alın
Bir bardak sıcak karamel karışımını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve yeni karışımı tekrar tencereye ilave edin Bir dakika daha karıştırarak pişmesini sağlayın
Yarım bardak karamel karışımını bir kabın içinde minik minik kırdığınız çikolatalarla pürüzsüz bir görüntü elde edene kadar karıştırın Çikolatalı pudingi kaplara paylaştırın Üzerlerine karamelli pudingi dökün Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın
malzemeler
34 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
14 su bardağı su
1 su bardağı krema
3 su bardağı süt
14 su bardağı mısır nişastası
2 yumurta
1,5 tatlı kaşığı vanilya
14 tatlı kaşığı tuz
60gr bitter çikolata
Hazırlanması:
Şekeri ve suyu derin bir tencereye alın Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın Eriyince karıştırmayı bırakıp karışımın kaynamasını bekleyin Kaynayınca ara sıra tencereyi çevirerek şekerin iyice karamelize olmasını sağlayın Tencereyi ateşten alıp kremayı yavaş yavaş ilave edin (karışım köpürmeye başlayacak) Tencereyi tekrar ocağa alın, ateşi kısın ve karışım pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın
Yarım bardak sütü ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın Yumurta, vanilya ve tuzu ayrı bir yerde çırpın
2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin, arada karıştırarak kaynamasını sağlayın Nişastalı karışımı çırpıp karamel tenceresine ilave edin Çırpın, kaynatın, altını kısıp 2 dakika daha çırpıp ateşten alın
Bir bardak sıcak karamel karışımını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve yeni karışımı tekrar tencereye ilave edin Bir dakika daha karıştırarak pişmesini sağlayın
Yarım bardak karamel karışımını bir kabın içinde minik minik kırdığınız çikolatalarla pürüzsüz bir görüntü elde edene kadar karıştırın Çikolatalı pudingi kaplara paylaştırın Üzerlerine karamelli pudingi dökün Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın