Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çikolata Tarifi

Çikolata Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

300 gram bitter kuvertür çikolata Temperleme işlemi için:

60 gram bitter kuvertür çikolata İçi için:

12 adet badem 12 adet Antep fıstığı

NASIL YAPILIR?

Ev yapımı çikolata hazırlamak için; küçük yuvarlaklar halinde ya da blok olarak satın aldığınız kuvertür çikolatayı benmari usulü eritmeniz gerekir İçi az bir miktarda su dolu olan tencereyi ocağa alın Çikolatayı eriteceğiniz çelik kap ya da tencereyi üzerine oturtun Kısık ateşte, kaynamakta olan tenceredeki su buharının yardımıyla çikolatayı benmari usulü eritin Çikolatayı erittiğiniz ısı 4245 derece arasında değişmeli, kaynamakta olan su 100 derece olduğundan asla çikolatanın bulunduğu kaba değmemelidir Aksi takdirde eriyen çikolata kenar kısımlarından yanmakta; tat, görünüm ve kalitesi değişmektedir Düşük ısıda bir spatula yardımıyla alttan üste doğru sürekli karıştırarak pürüzsüz bir hale gelene kadar erittiğiniz çikolatayı, soğuması için ocaktan alın ve ayrı bir kasenin üzerine oturtun Bir diğer işlem: Maksimum 45 derecede eriyen çikolatanın sıcaklığını şekil vermeden önce 32 dereceye düşürmek Tat, renk ve dokusunu olumlu yönde etkilemek gerekli parlaklık ve sertliğe ulaştırmak için uygun ısıda çikolatayı soğutma işlemine temperleme denir Profesyonel makinelerde, soğuk mermer tezgah üzerinde, mikrodalga fırında ve ilave çikolata ile evde kolaylıkla çikolata temperlemek mümkün Ocaktan aldığınız, benmaride eriyen bitter çikolataya yaklaşık %20 oranında kuvertür çikolata katın ve alttan üste doğru karıştırarak eklediğiniz çikolataların erimesini sağlayın Eklediğiniz çikolatalar oldukça hızlı bir şekilde eriyorsa ısı 32 dereceden yüksek demektir, bu nedenle çikolata eklemeye devam edin ve karıştırın Son olarak çikolata içindeki kakao yağını kristalize etmek ve yoğun bir parlaklık kazandırmak için 1 dakika kadar hızlıca karıştırın Belli bir yoğunluğa gelen ve ısısı 32 dereceye düşen eritilmiş çikolata, yeni şeklini almak için hazır Arzu ettiğiniz şekillerde çikolata kalıplarının yarısına kadar erittiğiniz çikolatadan doldurun Orta kısımlarına birer adet Antep fıstığı ya da badem yerleştirdiğiniz çikolataların üzerini tepeleme çikolatayla kaplayın İçinde bulunan hava kabarcıklarını çıkarmak ve dolu dolu çikolatalar elde etmek için kalıpları mutfak tezgahına bir iki kez vurun Kalıpların dışına taşmış olan fazla çikolatayı, silikon bir mala yardımıyla dikkatli bir şekilde sıyırdıktan sonra kıvam almaları için çikolataları buzdolabına kaldırın Yeteri kadar soğuyup, kalıplarından ayrılmaya hazır duruma gelen çikolataları, kalıpları esneterek tek tek çıkartın Servis tabağına dizdiğiniz ev yapımı birbirinden değişik şekilli çikolataları sevdiklerinizle paylaşın



 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt