iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 paket yulaflı bisküvi
1 paket kakaolu bisküvi
200 gr Labne peyniri
1,5 çay bardağı pudra şekeri
300 gr Bitter çikolata
Pasta şekerlemesi
Bisküvileri toz haline getirin
Bisküvileri çukur bir kaba boşaltın Labne peynirini ve pudra şekerini bisküvilere ekleyin ve birbirleriyle özdeşene kadar iyice yoğurun
Malzemeler iyice birbirlerine yapışınca, avucunuzla yuvarlayarak küçük toplar yapın Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yaptığınız topları dizin Topların ortasına birer kürdan veya tahta şiş batırın Buzdolabına koyarak yaklaşık 1 saat soğutun
Bu arada bir tencerede su kaynatın Su kaynadıktan sonra üzerine kaynayan suya değmeyecek şekilde, temiz ve kuru başka bir kap oturtun 300 grbitter çikolatayı bu kapta benmari usulü eritin
Buzdolabında bekleyen topları çıkarın Çubuklarından tutarak erimiş çikolataya batırın ve her tarafının bulanmasını sağlayın
Topları farklı şekillerde süsleyebilirsiniz Çikolataya batırdıktan sonra hindistan cevizine veya pasta şekerlemelerine bulayabilirsiniz
Süslediğiniz topları yine yağlı kağıt serdiğiniz bir tepside dondurduktan sonra servis edin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
1 paket yulaflı bisküvi
1 paket kakaolu bisküvi
200 gr Labne peyniri
1,5 çay bardağı pudra şekeri
300 gr Bitter çikolata
Pasta şekerlemesi
Bisküvileri toz haline getirin
Bisküvileri çukur bir kaba boşaltın Labne peynirini ve pudra şekerini bisküvilere ekleyin ve birbirleriyle özdeşene kadar iyice yoğurun
Malzemeler iyice birbirlerine yapışınca, avucunuzla yuvarlayarak küçük toplar yapın Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yaptığınız topları dizin Topların ortasına birer kürdan veya tahta şiş batırın Buzdolabına koyarak yaklaşık 1 saat soğutun
Bu arada bir tencerede su kaynatın Su kaynadıktan sonra üzerine kaynayan suya değmeyecek şekilde, temiz ve kuru başka bir kap oturtun 300 grbitter çikolatayı bu kapta benmari usulü eritin
Buzdolabında bekleyen topları çıkarın Çubuklarından tutarak erimiş çikolataya batırın ve her tarafının bulanmasını sağlayın
Topları farklı şekillerde süsleyebilirsiniz Çikolataya batırdıktan sonra hindistan cevizine veya pasta şekerlemelerine bulayabilirsiniz
Süslediğiniz topları yine yağlı kağıt serdiğiniz bir tepside dondurduktan sonra servis edin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.