Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çikolata yemenin 8 nedeni ve en sağlıklı seçenekler

Çikolata yemenin 8 nedeni ve en sağlıklı seçenekler
0
58

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cover-image
Çocukluğumuzdan beri çikolatanın sıhhat için berbat olduğu söylendi. Akne, obezite, yüksek tansiyon, koroner arter hastalığı, diş çürüğü ve diyabet ile ilişkili olduğundan, çoklukla bir kesim almadan evvel iki defa düşünmemize neden olur. Makûs şöhretine karşın, bu lezzetli ikramla çeşitli sıhhat faydaları ilişkilendirilebilir.


Çikolata Yemenin Faydaları​

2356818-b1173d5b55bb53380c7e3166aa21151f.jpg
Çikolata, tropikal Theobroma kakao ağacı tohumlarından yapılır ve gezegendeki en âlâ antioksidan kaynaklarından biridir. Bugüne kadar yapılan çeşitli çalışmalar, biyolojik olarak etkin fenolik bileşikler içeren kakao tohumlarının sıhhat faydaları için kefil oldu. Size çikolata yemenin 8 sıhhat yararını söyleyeceğiz, böylelikle bir dahaki sefere suçluluk hissinden kurtulabilirsiniz.

Besleyicidir​

Çikolata, bilhassa yüksek kakao içeriğine sahip bitter çikolata epeyce besleyicidir. Minerallerle yüklüdür ve makul ölçüde çözünür lif içerir. Bitter çikolata, aslında, bedende yaklaşık 300 enzimi aktive etmekten ve metabolizmayı hızlandırmaktan sorumlu bir besin olan en yeterli çinko kaynaklarından biridir. Ayrıyeten çikolata demir, magnezyum, bakır, manganez, potasyum, fosfor ve selenyum açısından da zengindir. Lakin doymuş ve tekli doymamış yağ varlığından ötürü ölçülü tüketilmelidir.

Kan basıncını düşürebilir​

Çikolatadaki flavanol içeriği, arterlerin astarı olan endoteli uyarabilir. Bu da, rahatlamak için arterlere sinyal göndermekten sorumlu bir bileşik olan nitrik oksit üretimine yol açar, bu da kan akışına direnci düşürür ve kan basıncını düşürür.


Kalp krizi ve felç riskini azaltabilir​

Kakao tansiyon , kalp krizi ve felç riskini azaltacak özelliklere de sahiptir. İnme ve kalp hastalıklarından sorumlu faktörlerden biri olan kandaki LDL düzeyini yahut makûs kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. İki İsveç çalışması, günde 19 ila 30 gram çikolata tüketmenin kalp yetmezliği oranını düşürebileceğini doğruladı. Lakin beşerler yüksek ölçüde çikolata tükettiklerinde yararları artmaz.


Enflamasyondan kurtulma sağlayabilir​

Bedendeki kronik ve uzun vadeli enflamasyon, birçok kronik hastalıktan sorumlu olabilir. Enflamasyonu azaltmanın kolay bir yolu çikolata tüketmektir. Kakao, kronik hastalıkları önlemeye ve sizi sağlıklı tutmaya yardımcı olabilecek bir anti-enflamatuar tesire sahiptir. Bir çalışmada kakaonun bağırsaktaki bakteriyel bileşimi düzenleyebileceğini ve bu da antienflamatuvarı tetikleyebileceğini ileri sürüyor.


Cildi güneşin zararlarından koruyabilir​

Yalnızca sıhhatiniz için değil, çikolata cildinize de yararlıdır. Çikolatada bulunan biyoaktif bileşik, güneşe karşı koruyabilir, cilde kan akışını güzelleştirebilir ve cildinizi nemli tutabilir. Aslında, çikolatanın sivilceye neden olduğu genel görüşü de yanlıştır.


Beyin işlevini iyileştirebilir​

Bilişsel fonksiyonunuzu geliştirmenin yollarını arıyorsanız, o vakit çikolatayı en uygun arkadaşınız yapın. Çikolatadaki flavanol içeriği, beyin işlevinin güzelleştirilmesiyle ilişkilendirilmiştir. Sağlıklı bireyler üzerinde yapılan bir araştırmaya nazaran, art geriye beş gün çikolata tüketmek beyne giden kan akışını düzgünleştirmeye yardımcı olabilir. Zihinsel engelli yaşlılar için daha yararlı olabilir. Çalışmalar, kakaonun Alzheimer ve Parkinson üzere nörodejeneratif hastalıklarda yararlı olabileceğini gösteriyor.


Ruh halinizi iyileştirebilir​

Hepimiz berbat bir gün geçirirken çikolata için can atıyoruz ve bunun ardında bilimsel bir sebep var. Çikolata, kendini yeterli hissetme hormonu serotonin ve dopamini düzenler. Bu hormonlar ruh halinizi yükseltebilir ve kendinizi enerjik hissettirebilir. Journal Nutrition Reviews'da yayınlanan sekiz çikolata çalışmasının incelemesine nazaran, çikolata yemek, içindeki güçlü flavonoller sayesinde ruh halinizi artırmanıza ve bilişinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Depresyondan muzdarip beşerler için de faydalı olabilir.


Tip 2 diyabet semptomlarını iyileştirebilir​

Şeker ve diyabet bir ortada güzel gitmez lakin çikolata farklıdır. Araştırmalar, ölçülü bitter çikolatanın Tip 2 diyabet semptomlarını azaltmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Birtakım çalışmalar, daha yüksek bir flavonoid alımının, birinci etapta bu hastalığa yakalanma riskini azaltabileceğini göstermiştir. Ayrıyeten flavanol bakımından varlıklı kakao, şeker hastası ve şeker hastası olmayan bireylerde insülin hassaslığını azaltabilir, kan şekeri düzeyini güzelleştirebilir ve iltihabı azaltabilir.


En sağlıklı seçenekler​

2356820-5bd0670a60228b2385d7937c79f47bb2.jpg
3 farklı çikolata tipi vardır - sütlü çikolata, bitter çikolata ve beyaz çikolata.
  • Sütlü Çikolata- En çok dağıtılan çikolata tipidir. Süt, kakao ve şeker içerir. Kakao ve sütün yüzdesi bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir.
  • Bitter çikolata- Bitter çikolata, hafif acı tadı olan saf kakaoya en yakın formdur. Bu tıp çikolata, tatlı ve kek imalinde da kullanılır.
  • Beyaz Çikolata - Bu cins çikolata değerli ölçüde süt ve ek şeker içerir. Sırf çikolataya beyaz rengini veren kakao yağı içerir.
Kakao, çikolatanın tüm potansiyel sıhhat faydalarından sorumlu olan ana bileşendir. Bu nedenle, şeker içermediği ve en yüksek ölçüde kakao içerdiği için bitter çikolata en sağlıklı çikolata tipidir.


Kişi bir günde ne kadar çikolata yiyebilir?​


Rastgele bir şeyin çok tüketimi, ister zerzevat ister çikolata olsun, sıhhate ziyanlıdır. Günde 30-60 gramdan fazla çikolata yememelidir. Çok fazla çikolata tüketmek, günlük kalori sayınızı artırarak kilo alımına ve öteki sıkıntılara yol açar. 40 gram tartısındaki bitter çikolata, 190 kalori içerir.
 

Similar threads

Çocukluğumuzdan beri çikolatanın sağlık için kötü olduğu söylendi. Akne, obezite, yüksek tansiyon, koroner arter hastalığı, diş çürüğü ve diyabet ile bağlantılı olduğundan, genellikle bir parça almadan önce iki kez düşünmemize neden olur. Kötü şöhretine rağmen, bu lezzetli ikramla çeşitli sağlık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
167
Bitter çikolata, ağız tadını bilenlerin birinci tercihidir... Gerçek çikolata hissini ve dokusunu en düzgün bitter çikolata tadımlarsınız. Rastgele bir tatlandırıcı ya da sütün eklenmediği çikolatalar bitter çikolata olarak geçer. Pekala, bitter çikolatanın yararları ve ziyanları nelerdir? Ya da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Çikolata İnkar edilemez bir karşı konulmazlık ve gizem Kremalı, ipek yapılı, koyu, siyah, zarif renkli, süper tatlı, zengin lezzetli, değişik ümitler uyandıran aromalı Çikolata`nın baştan çıkarıcı karakteri, duyguları uyandırabilir ve nabız atışını değiştirebilir Bu cümleler, yiyecek uzmanı Phil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Çikolata İnkar edilemez bir karşı konulmazlık ve gizem Kremalı, ipek yapılı, koyu, siyah, zarif renkli, süper tatlı, zengin lezzetli, değişik ümitler uyandıran aromalı Çikolata`nın baştan çıkarıcı karakteri, duyguları uyandırabilir ve nabız atışını değiştirebilir Bu cümleler, yiyecek uzmanı Phil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Yüksek oranda lif ve protein içeren kakao nibi günümüzde en çok merak edilen başlıklar arasına girdi. Dünyada çok nadir bulunan kakao nibi faydalarıyla da uzmanların dikkatini çekti. Peki herkesin merak ettiği kakao nibi nedir ve nasıl tüketilir? Çikolata ailesinin havalı üyesi olarak bilinen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt