
Çikolatalı Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 2.5 su bardağı un
- Yarım paket maya
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tane yumurta
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Bir fiske tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tane yumurta sarısı
- Yarım paket vanilya
- Yarım su bardağı şeker
- 1.5 yemek kaşığı un
- Yarım paket çikolata sosu
- 1 su bardağı süt
- Muz
- Ceviz
Çikolatalı Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba un, şeker ve tuzu katıp karıştıralım.
- Diğer malzemeleri de ekleyip hamur haline getirelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp dizelim.
- Üzerini örtüp 10 dk bekleyelim.
- 175 derece ısıttığımız fırında 35 dk pişirelim.
- Kremamız için bir tencereye bütün malzemeleri katıp karıştırarak pişirelim.
- Küçük bir tencerede süt ve çikolata sosumuzu pişirelim.
- Hepsi soğuduktan sonra hamurları ortadan keselim arasına krema ve muzu koyalım.
- Diğer hamuru çikolata sosuna batırıp üzerine kapatalım.
- Ceviz ile süsleyelim.
Çikolatalı Alman Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı