Çikolatalı Baklava (24 Kişilik) Malzemeler 3 adet yumurta 3 çorba kaşığı yoğurt 3 çorba kaşığı sıvıyağ l çorba kaşığı sirke Aldığı değin un 3 çorba kaşığı kakao İçine: 300 gram kocaman kıyılmış ceviz içi 1 su bardağı damla çikolata Açtırmak için: 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı kakao 250 gram margarin 250 gram tereyağı Şerbeti için: 4 su bardağı su 4 su bardağı tozşeker, yarım limon id Yemeğin Tarifi Başta hamur malzemesi olan yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke, un ve kakaoyu derin bir vahşi alın Ayrıntılarıyla yoğurup yumuşak bir hamur elde edin Folyoya sarıp yarım saat dinlendirin Hamurdan 15 beze koparın, 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı kakaoyu eleyin Bezeleri tepsiden daha büyük açın Tepsiyi yağlayın 250 gram tereyağı ve margarini eritin Yufkaların üç adetini bırakıp, kalanların her birini dört parçaya ayırın 2 kat tepsiye serin Üstüne yağ gezdirin 1 4 kattan sonradan da çikolata ve cevizli harcı koyun Parçalanmamış yufkalar kalana değin her iki katta bir yağ gezdirip, dört katta dahası çikolatalı malzemeden serpin 2 En üste sağlam olan yufkaları serin Kalan yağı üzerine gezdirin Tepsiyi çevire çevire dilediğiniz şekilde emin Evvelden ısıtılmış kızgın fırına baklavayı koyup, sonradan fırının ayarını 150 dereceye getirin Üzeri kızarana dek pişirin sırası gelmişken şerbeti hazırlayın Bunun için su ve şekeri kaynatın Ocaktan aldığınız şerbete limon suyunu katın 3 Fırından aldığınız baklava sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin Baklava şerbeti çekince servis yapın