iltasyazilim
FD Üye
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un
250 gram tereyağı
½ su bardağı buğday nişastası
½ su bardağı kakao
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı kırık çikolata veya damla çikolata
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
¼ adet limon
azırlanışı
Yumurta, yoğurt, sıvıyağ, kakao, sirke ve elenmiş unu yoğurma kabına alıp yoğurun
Hamuru en az yarım saat bekletin Ardından hamuru 16 parçaya bölün
Nişasta ve unu birlikte eleyin Bunların yardımıyla bezelerin her birini tepsi büyüklüğünde açın
Birkaç katta bir aralarına kırık çikolata ve iri kıyılmış ceviz serpiştirin
Son yufkayı da tepsiye yerleştirdikten sonra keskin bir bıçakla yufkaları küçük küçük karelere bölün
Tereyağını eritin ve yufkaların üzerine dökün Tepsiyi fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin
Öte yanda bir tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatın
Ocaktan almadan 10 dakika önce çeyrek limonu da atın
Baklavayı fırından çıkarın ve ılımasını bekleyin Ardından sıcak şerbeti üzerine dökün
Baklava, şerbeti iyice çektikten sonra servise hazırdır
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un
250 gram tereyağı
½ su bardağı buğday nişastası
½ su bardağı kakao
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı kırık çikolata veya damla çikolata
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
¼ adet limon
azırlanışı
Yumurta, yoğurt, sıvıyağ, kakao, sirke ve elenmiş unu yoğurma kabına alıp yoğurun
Hamuru en az yarım saat bekletin Ardından hamuru 16 parçaya bölün
Nişasta ve unu birlikte eleyin Bunların yardımıyla bezelerin her birini tepsi büyüklüğünde açın
Birkaç katta bir aralarına kırık çikolata ve iri kıyılmış ceviz serpiştirin
Son yufkayı da tepsiye yerleştirdikten sonra keskin bir bıçakla yufkaları küçük küçük karelere bölün
Tereyağını eritin ve yufkaların üzerine dökün Tepsiyi fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin
Öte yanda bir tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatın
Ocaktan almadan 10 dakika önce çeyrek limonu da atın
Baklavayı fırından çıkarın ve ılımasını bekleyin Ardından sıcak şerbeti üzerine dökün
Baklava, şerbeti iyice çektikten sonra servise hazırdır