iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler 1 su bardağı bitter çikolata parçaları 2 buçuk su bardağı un 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı çiçekyağı 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın mikser yardımıyla beyaz oluncaya kadar çırpın Üzerine çiçekyağı ve süt ekleyip çırpın Un, kabartma tozu ve vanilyayı başka bir kap içerisine eleyerek karıştırın
Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyip karıştırın Kek kalıbınızın içine karışımın yarısını dökün Kalan hamura çikolata ve kakaoyu karıştırın Kakaolu hamuru kalıba dökün Kalıbı bir kaç kez tezgaha hafifçe vurarak havasının çıkmasını sağlayın
Önceden 175 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 45 dakika kadar kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin 10 dakika dinlendirip kalıbı ters çevirerek servis tabağına çıkarın Soğuyunca dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun…
Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın mikser yardımıyla beyaz oluncaya kadar çırpın Üzerine çiçekyağı ve süt ekleyip çırpın Un, kabartma tozu ve vanilyayı başka bir kap içerisine eleyerek karıştırın
Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyip karıştırın Kek kalıbınızın içine karışımın yarısını dökün Kalan hamura çikolata ve kakaoyu karıştırın Kakaolu hamuru kalıba dökün Kalıbı bir kaç kez tezgaha hafifçe vurarak havasının çıkmasını sağlayın
Önceden 175 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 45 dakika kadar kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin 10 dakika dinlendirip kalıbı ters çevirerek servis tabağına çıkarın Soğuyunca dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun…