iltasyazilim
FD Üye
Çikolatalı bisküviler malzemeleri
300 gr % 85 Kakaolu Çikolata
200 gr Naneli Çikolata
115 gr tereyağı
100 gr toz şeker
90 gr esmer şeker
4 yumurta
Yarım çay kaşığı nane özü
235 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
Yüzde 85 kakaolu çikolatayı cam kaseye alın İçinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirip eritin Tereyağı ve şekerleri çukur bir kapta mikserle çırpın Mikserin hızını düşürerek yumurtaları ve nane özünü ekleyin Eritilmiş çikolatayı ekleyin ve karıştırın Un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu bir kasede harmanlayın ve eleyerek çikolatalı karışıma ekleyin Naneli çikolatayı çok küçük parçalara bölün ve yarısını harca ekleyip yoğurun Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin Fırın tepsisine yağlı kağıt serin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bisküvi formu vererek tepsiye dizin Üzerlerine kalan çikolata parçalarını hafifçe batırarak serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1215 dakika pişirin Ilık servis yapın
300 gr % 85 Kakaolu Çikolata
200 gr Naneli Çikolata
115 gr tereyağı
100 gr toz şeker
90 gr esmer şeker
4 yumurta
Yarım çay kaşığı nane özü
235 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
Yüzde 85 kakaolu çikolatayı cam kaseye alın İçinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirip eritin Tereyağı ve şekerleri çukur bir kapta mikserle çırpın Mikserin hızını düşürerek yumurtaları ve nane özünü ekleyin Eritilmiş çikolatayı ekleyin ve karıştırın Un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu bir kasede harmanlayın ve eleyerek çikolatalı karışıma ekleyin Naneli çikolatayı çok küçük parçalara bölün ve yarısını harca ekleyip yoğurun Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin Fırın tepsisine yağlı kağıt serin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bisküvi formu vererek tepsiye dizin Üzerlerine kalan çikolata parçalarını hafifçe batırarak serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1215 dakika pişirin Ilık servis yapın