Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolatalı Brioche

Çikolatalı Brioche

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler (15 adet küçük boy brioche için) 1 su bardağı eritilmiş çikolata ya da Nutella 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 150 gr tereyağı (soğukken 8 eşit parçaya ayrılıp oda sıcaklığına getirilmiş olacak) 1 yumurta 5 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz (silme) 1 paket yaş maya Aldığı kadar un (En az 1 kilo) Üzeri için
1 yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı su 1 tatlı kaşığı şeker Yapılışı
Cam bir kaseye süt ve su ekleyip mayayı bu karışımda eritin Üzerine şekeri ilave edip 10 dk bekletin Ayrı bir kaba 23 su bardağı un eleyip üzerine tuz serpiştirin 10 dk dinlendirilmiş olan maya karışımını ve 1 adet yumurtayı una ekleyip azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edin
Sıvı malzemeler hamura tamamen karıştıktan sonra birer birer kestiğiniz tereyağ parçalarını hamura ekleyip her birini hamura yedirin Her seferinde biraz un ekleyerek tüm tereyağ parçalarını bitirin Son tereyağ parçasını da ekledikten sonra poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde etmiş olmalısınız Tereyağ ilavelerinde hamuru çok fazla yoğurmaktan kaçının, yoksa tereyağın cıvıklaşmasına ve hamurun gereğinden çok un istemesine sebep olursunuz ki gereğinden fazla un piştiğinde oldukça katı bir ekmeğe dönüşüyor
Hamuru nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanmasını bekleyin 1 saatin sonunda hamur tam 2 katına çıkmış olacak Henüz tam kabarmamışsa yarım saat daha bekleyin Hamurun ortasına bir yumruk vurup içindeki havayı boşaltmasını sağlayın Ardından hamur kabının üzerini birkaç kat streç filmle sarıp buzdolabına koyup birkaç saat buzdolabında dinlendirin
Hamurdan 15 eşit parça ve 1 adet de yumruk büyüklüğünde parça oluşturun (üzerindeki küçük yuvarlakları yapmak için) Her bir hamur parçasını elinizle yuvarlak açın, içerisine 1 dolu tatlı kaşığı nutella koyup yuvarlayın
Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt koyulmuş veya tereyağ ile yağlanmış muffın kalıplarına yerleştirin Ayırdığınız 1 yumruk hamurdan 15 eşit ufak parça oluşturup yuvarlayın ve her birini diğer yuvarlakların üzerine yerleştirin Hamuru oda sıcaklığında 1 saat daha dinlendirin
İyice kabarmış olan ekmek hamurlarının üzerine 1 yemek kaşığı su ile çırpılmış yumurtayı sürün Son olarak 1 yemek kaşığı toz şekeri her bir ekmek parçasının üzerine serpin 200 derecede ısıtılmış fırında 2025 dakika pişirin Çay, kahve veya süt ile servis edin
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt